O lo'o fa'atupula'ia fo'i le maketi o pikiina i talosaga. O se su'esu'ega fou ua va'aia?

Anonim

O le taimi lava na iloiloina ai ni talosaga laiti i le ofo a le tele o tagata faufale o loʻo galulue i totonu o Europa, o le pikiina, peitaʻi, ua amata ona maua le taʻutaʻua faapitoa. Aemaise lava, faatasi ai ma le ulufale atu i le vaaiga o faʻailoga faʻapitoa, e pei o Mercedes-Benz ma lona X-Class. Ae ui i lea, o le mea moni e le naʻo le faʻailoga fetu e vaʻavaʻai i lenei vaega o se lode fou ma mafai !

I le taimi nei i lima o Ford, lea na puleaina le vaega ma Ranger i tausaga talu ai nei, o le maketi pikiapu Europa ua amata nei ona i lalo o le mata o isi tauvaga - Renault, Fiat ma i le lumanaʻi, e oʻo lava i le vaega PSA. E mananao tagata uma e maua a latou vaega o tupe mama e ala i le faʻaogaina o le faʻatupulaia o manaoga.

Ford Ranger

E laʻititi lava Europa, ae o loʻo folafola mai e tupu

E tusa ai ma se suʻesuʻega talu ai nei a le kamupani auʻiliʻiliga maketi JATO Dynamics, e ui lava o le maketi pikiapu Europa, a itiiti mai mo le taimi nei, e laʻititi, e le sili atu i le 80 300 iunite faʻatau atu i le afa muamua o le 2017, o faʻailoga uma e faasino i ai e amata ai. ia tuputupu ae, ma i se tulaga taua. Talu ai, i le na o le ono masina muamua o lenei tausaga, o faʻatauga na faʻamauina le faʻatupulaia o le 19%, ma taʻitaʻia ai i matou e talitonu o le a faʻaiʻu le tausaga, mo le taimi muamua, ma sili atu i le 200 afe iunite! O le a le tutusa lelei ma le sili atu ma le lua miliona pikiapu lapopoa na faʻatau atu, i le na o le tasi le tausaga, i le US, ae o loʻo ...

"O le mafuaʻaga o lenei faʻatupulaia e mafua, i se vaega tele, i le tulaʻi mai o faʻataʻitaʻiga fou. O se faʻataʻitaʻiga e iʻu ai i le tuputupu aʻe e le gata i le faʻatauvaʻa, ae faʻapea foi i le maketi lava ia. Talu ai, i le taimi nei, o mea uma e faasino i le faʻaauau pea o le tuputupu aʻe"

Andy Barratt, Pule Sili o Ford UK

O tagata taaalo fou o lona uiga e sili atu tagata faʻatau

O faʻamoemoega, faʻatasi ai ma le ulufale atu i le vaaiga o tagata gaosi oloa fou, o le a maua e tagata faʻatau fou ma maketi le fiafia e faʻatatau i pikiapu. Ian Fletcher, tagata suʻesuʻe i le IHS Markit, na ia manatua o le tele o nei faʻailoga e faʻalagolago i luga o le faʻavae "e le gata o se malosi malosi i maketi eseese, ae faʻapea foʻi ma se faʻailoga malosi".

I se isi faaupuga, o le taunuu i luga o le vaaiga o le Renault Alaskan e mafai ona faauigaina le faʻateleina o pikiapu i le maketi Farani, Fiat Fullback i Italia, ma Mercedes-Benz X-Class i Siamani.

Renault Alaskan

O le mea moni, o le faʻatonu o oloa mo pikiapu i Renault, Anton Lysyy, o loʻo faʻailoa mai e faapea "o le toʻatele o tagata faʻatau latou te le iloa o loʻo iai ni pikiapu. Ae peita'i, a o'o loa i le maketi se fa'ailoga tele e pei o le Renault, e amata loa ona fia iloa atili e tagata lea ituaiga ta'avale.

Ua amata foi ona sui tagata faatau.

Ae mo mafuaʻaga o lenei faʻamatalaga, e faʻavaeina e Lysyy le mea moni o tagata faʻatau ua amata ona vaʻavaʻai i nei ituaiga o talosaga i se isi auala.

“Ua amata ona vaaia le suiga o le mafaufau i lenei maketi. O se tasi o mafuaʻaga o le ituaiga faʻaaogaina. Seia oo mai i le taimi nei, na filifili tagata mo SUVs sili atu le malosi, mo se faʻataʻitaʻiga, tosoina o se vaʻa poʻo se taavale toso mo manu. Ae ui i lea, faatasi ai ma le faʻateleina o tapulaʻa ma faʻamalosi i le filifiliga mo afi laiti, e le toe mafai. Talu ai o tagata o loʻo i ai ia ituaiga o mea fiafia e manaʻomia lava se taʻavale e fetaui".

Anton Lysyy, faatonu o oloa mo pikiapu a Renault

Filifili, ioe, ae faʻatasi ma (tele) meafaigaluega

E ui ina mana'omia le maualuga o le toso, e le'o naunau le au fa'atau e tu'u atu fa'amanuiaga ma meafaigaluega a latou ta'avale masani. E le o se mea e le masani ai le vaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, o se Ford Ranger faʻapipiʻiina i le faʻaogaina o le vaʻavaʻa poʻo le faʻauluuluga lata mai o le SYNC 3 infotainment system. Poʻo se Nissan Navara faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi ma fesoasoani i luga o mauga.

Ose mautinoa fa'amaonia e numera e feso'ota'i ma le ta'ita'i maketi Ford Ranger. E sili atu ma le afa o faʻatauga i Europa, i le iva masina muamua o le tausaga, o loʻo faʻaogatotonu i le faʻaogaina atili, Wildtrak.

Tala lelei mo faufale ma e le gata ai iina. Talu ai, e tusa ai ma faʻamatalaga sili ona lata mai, e le o se mea e masani ai mo tagata faʻatau le filifili e faʻaopoopo le anoanoai o filifiliga, faʻateleina le tau mulimuli i le tele o tau faʻateʻia. E pei o Amerika, o pikiapu o taavale ia e maualuga tupe maua.

"O matou faʻamoemoe o le maketi e filifili o le a fai ma sui o se mamafa tele i le pisinisi pikiina", e iloa ai le nafa ma le lozenge brand.

"I le luasefulu tausaga talu ai, o SUVs sa malosi, faʻatasi ai ma foliga faʻalelei, e pei o le Mercedes G-Class. O le taimi nei, o latou oloa matagofie e faʻatonuina ai le olaga, faʻaopoopo i tulaga maualuga. E le gata i lea, e to'afia tagata fa'atau o lo'o ave pea i fafo o le auala? I lo matou manatu, e mafai ona alu i le itu lava e tasi"

Volker Mornhinweg, Pule Sili o Mercedes-Benz Vans

Europa o se maketi manaia, ae le na o le tasi

Po o le a lava le tulaga e mulimuli ai, poʻo le mea moni foi o le faʻatau atu i Europa e le o taua tele, o le mea moni e foliga mai e le fiafia le au gaosi taavale e misia lenei lode. E tusa lava pe o le "konetineta tuai" o se tasi lea o taunuuga e mafai, ona o loʻo i ai foi isi maketi i luga o le tafailagi, e tusa lava pe sili atu le mamafa o lenei ituaiga o oloa. E pei o le tulaga i Saina, Aferika poʻo Amerika i Saute.

“O le umiaina o se pikiapu lapopoa ose auala lelei lea mo le faufale e faaleleia atili ai lona auai i nisi o maketi autu,” o le tala lea a le JATO Dynamics global suʻesuʻe Felipe Munoz. Lagolagoina i lenei manatu e le ulu o Mercedes-Benz, Volker Mornhinweg, o le na te iloa e faapea, "mai le amataga, matou te fiafia e tuʻuina atu se oloa faʻapitoa, e faʻatau atu i le lalolagi atoa, i maketi uma".

Mercedes X-Class

O galuega fa'asoa o se avanoa fa'aaoga

I le isi itu, afai e le aoga le peti, o tupe leiloa e le tatau foi ona taua tele, o le tala lea a le au suʻesuʻe autu ile IHS Markit. Toe manatua mataupu a Renault ma Mercedes-Benz, lea, e ui lava na faia a latou amataga i le vaega, e faia i mea e maua mai i se oloa faʻamaonia faʻamaonia, e pei o le tulaga o Nissan Navara. E oo lava ina gaosia i le falegaosimea lava e tasi ma le kamupani mulimuli.

"Faʻasoa fofo e mafai ai e le au faufale ona faʻateleina a latou taulaga i na o sina vaega o le tau ma le lamatiaga nai lo le mea na latou faia tutoatasi," o le tala lea a Ian Fletcher. Mo ai e manino lava lenei "se gaioiga o avanoa manino". I le uiga sili, ioe.

Faitau atili