Stellantis. Betting i luga o le polokalama o le a maua ai le 20 piliona euros i tupe maua i le 2030

Anonim

O taavale ua faʻateleina le faʻaopoopoga o lo tatou olaga numera ma, i le taimi o le Stellantis Software Day event, o le vaega e aofia ai le 14 taʻavale na faʻaalia ana fuafuaga mo le atinaʻeina ma le manuia o fofo o polokalame.

O sini e fiasili. O loʻo faʻamoemoe Stellantis e maua le tusa ma le fa piliona piliona i tupe maua i le 2026 e ala i oloa ma saofaga e faʻavae i luga o fofo polokalame, lea e faʻamoemoe e siitia i le 20 piliona piliona i le 2030.

Ina ia ausia lenei mea, o le a fausia ni fausaga fou e tolu (e oʻo mai i le 2024) ma o le a sainia faiga faapaaga, faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga tele o taʻavale fesoʻotaʻi lea o le a mafai ai ona oʻo atu i le 400 miliona faʻafouga mamao i le 2030, faʻasaga i le sili atu ma le ono miliona na faʻatinoina. i le 2021.

"O a tatou faiga faʻaeletise ma polokalame faʻapipiʻi o le a faʻavavevaveina la tatou suiga e avea ma kamupani faʻatekonolosi taʻutaʻua i fegasoloaʻiga gafataulimaina, faʻamalosia le tuputupu aʻe o pisinisi e fesoʻotaʻi ma auaunaga fou ma luga ole ea, ma ofoina atu le poto masani sili.

"Faatasi ai ma le tolu faʻatekonolosi faʻatekonolosi faʻatautaia e le Artificial Intelligence, faʻapipiʻiina i luga o le fa STLA taʻavale tulaga, lea o le a taunuu i le 2024, o le a tatou faʻaogaina le saoasaoa ma le faʻaogaina e mafua mai i le faʻamavaeina o le 'meafaigaluega' ma 'polokalame ."

Carlos Tavares, Faatonu Sili o Stellantis

E tolu tulaga fa'atekonolosi fou ile 2024

I le fa'avae o lenei suiga fa'atekinolosi o lo'o iai se fausaga fou eletise/eletise (E/E) ma polokalama fa'akomepiuta e ta'ua SLTA Fai'ai (fai'ai ile Igilisi), ole muamua ole tolu fa'atekonolosi fa'avae. Fa'atasi ai ma fa'afouga mamao (OTA po'o luga-le-ea), e folafola mai e matua'i fetu'una'i.

Fa'avae

E ala i le talepeina o le soʻotaga o loʻo i ai nei i le va o masini ma masini komepiuta, STLA Brain o le a faʻatagaina se vave faʻafouina poʻo se faʻafouina o foliga ma auaunaga, e aunoa ma le faʻatali mo ni atinaʻe fou i meafaigaluega. O faʻamanuiaga o le a tele, fai mai Stellantis: "O nei faʻaleleia o le OTA e matua faʻaitiitia ai tau mo tagata faʻatau ma Stellantis, faʻafaigofie le tausiga mo le tagata faʻaoga ma faʻatumauina tau o totoe o taavale."

Fa'avae ile STLA Brain, ole a fa'atupuina le fa'atekonolosi lona lua: le fausaga STLA SmartCockpit o lona fa'amoemoe o le tu'ufa'atasia i le olaga fa'akomepiuta o tagata o lo'o i totonu o le ta'avale, fa'avasega fa'atekinolosi lenei avanoa. O le a ofoina AI (Artificial Intelligence) faʻavae talosaga e pei o faʻasalalauga, fesoasoani leo, e-fefaʻatauaʻiga ma auaunaga totogi.

Mulimuli ane, o le STLA AutoDrive , e pei ona ta'u mai e le igoa, e fa'atatau ile ta'avale tuto'atasi. O le taunuuga o se faiga faapaaga i le va o Stellantis ma BMW ma o le a faʻatagaina le atinaʻeina o agavaʻa taʻavale tutoʻatasi e aofia ai laʻasaga 2, 2+ ma le 3, faʻatasi ai ma suiga faifaipea faʻamaonia e faʻamatalaga mamao.

Chrysler Pacifica Waymo

Mo ta'avale o lo'o i ai le ta'avale tuto'atasi atoatoa e le itiiti ifo i le tulaga 4, ua fa'amalosia e Stellantis so'otaga ma Waymo, lea ua uma ona fa'aogaina le tele o Chrysler Pacifica Hybrids fa'apipi'iina i le galuega a le Aveta'avale Waymo e fai ma ta'avale su'esu'e e atia'e uma tekinolosi talafeagai. O fefa'ataua'iga mama ma 'au'aunaga tu'uina atu i totonu o le atunu'u e fa'amoemoe e fa'alauiloa nei tekinolosi.

Pisinisi fa'avae polokalame

O le faʻaofiina o nei E / E fou ma faʻapipiʻi masini komepiuta o le a avea ma se vaega o faʻavae taʻavale e fa (STLA Small, STLA Medium, STLA Large ma STLA Frame) o le a faʻaaogaina uma faʻataʻitaʻiga i le lumanaʻi o 14 brands i le atulaulau o Stellantis, faʻatagaina tagata faʻatau e. sili atu ona fetuunai taavale i ou manaʻoga.

Stellantis Software Platforms

Ma e mai i lenei fetuunaiga o le a fanau mai ai se vaega o tupe mama o lenei atinaʻe o polokalame faʻapipiʻi ma auaunaga fesoʻotaʻi, lea o le a faʻavae i luga o pou e lima:

  • Au'aunaga ma Fa'atauga
  • Meafaigaluega i luga ole Talosaga
  • DaaS (Fa'amatalaga e pei o Au'aunaga) ma Fua
  • Fa'amatalaga o tau o ta'avale ma le tau toe fa'atau
  • Fa'ato'ilaloina, Fa'amauina Au'aunaga ma Fa'atauga Fa'atau.

O se pisinisi o lo'o folafola mai e fa'atupula'ia tele i le fa'atuputeleina o ta'avale feso'ota'i ma maua tupe (o le taimi e fa'atatau mo le lima tausaga muamua o le olaga o le ta'avale). Afai i aso nei ua i ai i Stellantis le 12 miliona taavale fesoʻotaʻi, lima tausaga mai le taimi nei, i le 2026, e tatau ona i ai le 26 miliona taʻavale, faʻatupulaia i le 2030 i le 34 miliona taʻavale fesoʻotaʻi.

O le faʻateleina o taavale fesoʻotaʻi o le a mafua ai ona siitia tupe maua mai le tusa ma le fa piliona piliona i le 2026 i le 20 piliona piliona i le 2030, e tusa ai ma faʻamatalaga a Stellantis.

E oo atu i le 2024, faaopoopo 4500 inisinia software

O lenei suiga faakomepiuta ua uma ona faia i Stellantis e tatau ona lagolagoina e se vaega tele atu o inisinia software. O le mafuaaga lena o le a fausia ai e le kamupani tele o taavale se polokalame faakomepiuta ma aʻoga faʻamaumauga, e aofia ai le sili atu ma le afe inisinia i totonu o le fale i le atinaʻeina o lenei sosaiete faʻatekonolosi.

O le sini foi a Stellantis e faafaigaluegaina le tele o taleni i le atinaʻeina o polokalama ma le atamai faʻapitoa (AI), e saili e puʻeina i le 2024 e tusa ma le 4,500 inisinia i le eria, fatuina o taleni i le lalolagi atoa.

Faitau atili