Abu Dhabi GP: o le a le mea e faʻamoemoeina mai le tuuga mulimuli o le vaitau?

Anonim

Ina ua maeʻa se GP i Pasila lea e leai se mea e ofo ai, o le manumalo o Max Verstappen ma le pulelaa na fatuina e Pierre Gasly ma Carlos Sainz Jr. (ina ua uma ona faʻasalaina Hamilton), o le "circus" o le Formula 1 e oʻo i le mulimuli. tuuga o lenei vaitau, le Abu Dhabi GP.

E pei o Pasila, o le Abu Dhabi GP o le a toetoe lava a "taufetuli ma pi", ona o le avetaʻavale 'ma le faufale' suafa ua uma ona tuʻuina atu mo se taimi umi. E ui lava i lea, e lua "fusu" ma le fiafia faapitoa e mulimuli i le tuuga na faia i le laumua o United Arab Emirates.

Ina ua maeʻa le GP Pasila, o le tala mo le tolu ma le ono o nofoaga i le siamupini o avetaavale na sili atu ona vevela. I le muamua, o Max Verstappen e 11 'ai i luma o Charles Leclerc; i le lona lua, o Pierre Gasly ma Carlos Sainz Jr. e maua uma 95 'ai, lea ina ua uma ona faia muamua i luga o le pulelaa i Pasila.

Le Yas Marina Circuit

E pei o Sigapoa, o le Yas Marina Circuit e tamoe foi i le po (o le tuuga e amata i le faaiuga o le aso).

Fa'asoa i la matou nusipepa

Na faʻauluina i le 2009, o lenei matagaluega na talimalo i le Abu Dhabi GP mo le 10 tausaga, talu ai na avea ma taamilosaga lona lua o le Formula 1 i Sasaʻe Tutotonu (muamua i Bahrain). E ova atu i le 5,554 kilomita, e tusa ma le 21 auala.

O le au tietie sili ona faamanuiaina i lenei taamilosaga o Lewis Hamilton (fa taimi na manumalo ai iina) ma Sebastien Vettel (faatolu na manumalo i le Abu Dhabi GP. O i latou nei o loʻo faʻatasi ma Kimi Räikkönen, Nico Rosberg ma Valtteri Bottas taitasi. ma le manumalo.

O le a le mea e faʻamoemoeina mai le Abu Dhabi GP

I le taimi e taulaʻi atu ai le au, tagata tietie ma tagata fiafia i le 2020 (faʻafuaseʻi, o le tausaga a sau ua uma ona tapunia) o loʻo i ai pea ni mea e fiafia i ai i le Abu Dhabi GP, ma mo le taimi nei, i luga o le vasega muamua.

Mo se amataga e pei ona ta‘ua muamua, o loo olaola pea le fusuaga mo le tulaga tolu ma le ono i le siamupini o avetaavale. I le faaopoopo atu i lenei mea, Nico Hülkenberg (o le ua uma ona iloa o le tausaga a sau o le a alu ese mai le Formula 1) e tatau ona taumafai e ausia se pulelaa mo le taimi muamua, o se mea o le a faigata pe a tatou amanaia le faatinoga a Renault i le tausaga atoa.

Ver esta publicação no Instagram

Uma publicação partilhada por FORMULA 1® (@f1) a

O le a manaia foi le vaʻai pe faʻafefea ona faʻaalia e Ferrari i le Abu Dhabi GP, aemaise lava pe a maeʻa se isi vaitau i lalo o faʻamoemoega ma se GP i Pasila lea o se feteʻenaʻiga i le va o ona avetaavale na faʻatonuina le lafoaia o ia mea uma e lua.

Ae mo le si'usi'u o le peloton, e leai se mea e ofo tele ai, o le mea autu e fiafia i ai o le faamavaega a Robert Kubica mai le Formula 1.

O le Abu Dhabi GP o loʻo faʻatulagaina e amata ile 1:10 pm (taimi o Potukale autu) i le Aso Sa, ma mo le aoauli o le Aso Toʻonaʻi, mai le 1:00 pm (taimi o Potukale autu), ua faʻatulagaina le agavaa.

Faitau atili