Foai Mai. E fa'afefea ona a'afia e se va'a pa'ulia le tau o alamanuia ma suau'u

Anonim

Ua tolu aso talu mai le Ever Given e le kamupani Evergreen Marine, o se vaa lapo'a tele - 400 mita le umi, 59 mita le lautele ma le mamafa o le uta e 200,000 tone - na leiloa le malosi ma le itu, lea na laasia ma paʻu ai i se tasi o auvai. o le alavai o Suez, ua poloka ai le ala mo isi vaa uma.

O le Suez Canal, o loʻo i Aikupito, o se tasi o auala autu o fefaʻatauaʻiga o le gataifale i le lalolagi, e fesoʻotaʻi ai Europa (e ala i le Sami Metitirani) i Asia (Sami Ulaula), faʻatagaina vaa e ui atu i ai e laveaʻi le 7000 km o le faigamalaga (o le isi itu. o le taamilo solo i le konetineta atoa o Aferika). O le polokaina o le ala a Ever Given o loʻo faʻapea o loʻo i ai se tulaga ogaoga tau tamaoaiga, lea na mafua ona o le faʻalavelave na mafua mai i le faʻamaʻi.

E tusa ai ma le Business Insider, o le tuai o le auina atu o oloa ona o le poloka o le ala o Suez Canal, ua mafua ai le 400 miliona tala (pe tusa ma le 340 miliona euros) o le faaleagaina o le tamaoaiga o le lalolagi… i le itula. E tusa ai ma le 9.7 piliona tala (pe tusa ma le 8.22 piliona euros) o oloa i le aso e ui atu i Suez i le aso, lea e fetaui ma le 93 o vaa i le aso.

Ave'ese le oneone e fa'asa'o Ever Given
Ave'ese le oneone ile galuega e fa'a'ele'ele Ever Given

E fa'afefea ona a'afia ai pisinisi tau ta'avale ma tau o suauu?

Ua lata i le 300 va'a ua va'aia o latou ala ua poloka e Ever Given. Mai ia mea, e lē itiiti ifo ma le 10 o loo feaveaʻi le tutusa ma le 13 miliona paelo o suāuu (e tutusa ma le tasi vaetolu o manaʻoga o le lalolagi i aso taʻitasi) mai Sasaʻe Tutotonu. O aʻafiaga i le tau o le suauʻu ua uma ona lagona, ae e leʻi oʻo i le mea na faʻamoemoeina - o le faʻaitiitia o le tamaoaiga ona o le faʻamaʻi ua taofia ai le tau o le paelo i tulaga maualalo.

Ae o tala lata mai e tatala ai Ever Given ma tatala le Suez Canal pass e le o se mea lelei. Atonu e tele ni aso po'o ni vaiaso e fa'ato'a mafai ai.

E mautinoa lava, o le a afaina foi le gaosiga o taavale, faatasi ai ma le motusia o le tuʻuina atu o vaega i fale gaosi Europa - o nei vaʻa uta e leai se mea e sili atu nai lo faleteuoloa opeopea, e taua mo le "saʻo i le taimi" tiliva e pulea ai le pisinisi o taavale. Afai e faaumiumi le poloka, o le faʻalavelave i le gaosiga ma le tuʻuina atu o taʻavale e tatau ona faʻamoemoeina.

Ua leva ona feagai le pisinisi o taavale ma se vaitaimi faigata, e le gata ona o aafiaga o le faamaʻi, ae faapea foi i le le lava o semiconductors (e le lava le gaosia ma faʻaalia ai le tele o le faʻalagolago o Europa i tagata faʻatau atu Asia), lea na mafua ai le taofia le tumau. i le gaosiga i le tele o fale gaosi Europa.

Punaoa: Business Insider, Tutoatasi.

Faitau atili