Manhart MH1 400. Den ideelle BMW 1-serie til at konkurrere med A 45 S?

Anonim

DET Manhattan MH1 400 ser ud til at være svaret for dem, der ikke lod sig rive med af charmen fra den nye Mercedes-AMG A 45 S, den der har en 2.0 Turbo med 421 hk. I modsætning til hvad man kunne forvente, startede Manhart ikke fra den nye "alt-i-én" BMW 1-serie (F40), men fra den tidligere generation F20/F21.

Det betyder, at det som en hot mega hatch ikke kunne være mere anderledes end Affalterbachs forslag. I stedet for en firecylindret klemt til vanvid, har vi en meget større og mere vokal sekscylindret in-line. I stedet for fire drivhjul kan vi kun have to... på akslen, der betyder noget, nemlig den bageste.

MH1 400 starter som en BMW M140i i sig selv, en maskine, der ikke har meget med det at gøre.

Manhart MH1 400, BMW M140i

B58, den sekscylindrede in-line, der ikke kun udstyrer M140i, men også mange andre BMW'er og endda... Toyota Supra, modtager en ny styreenhed fra Manhart, MHtronik Powerbox; og et revideret udstødningssystem med et nyt nedløbsrør med integreret katalysator og to 90 mm udtag, der er i stand til at reducere ikke kun modtrykket i udstødningssystemet, men også temperaturen på udstødningsgasserne.

Abonner på vores nyhedsbrev

Alt dette resulterer i et udtryksfuldt spring i de tal, der debiteres af motoren: fra 340 hk og 500 Nm som standard til 435 hk og 644 Nm på Manhart MH1 400. Der blev ikke givet tal for dens ydeevne, men de 95 hk og 144 Nm mere, skulle bestemt bidrage til en mere udtalt fremdrift.

Lyden er også mere udtryksfuld takket være en sportslyddæmper lavet af rustfrit stål.

Manhart MH1 400, BMW M140i

Strøm uden kontrol er bare spildt, så Manhart har fuldendt pakken med et chassis, der nu byder på et nyt KW Variant 2 coilover-sæt, der også bringer den tættere på jorden. Bremsning er ikke blevet glemt, idet forakslen har fået et system med seks-stemplede kæber. Bag det forbliver kildesystemet til M140i.

For at skelne MH1 400 fra M140i er nye 19-tommer konkave hjul - i mat silkesort eller poleret diamant -, frontsplitter og kulfiber bageste diffuser (som optimerer aerodynamikken, garanterer Manhart).

Manhart MH1 400, BMW M140i

Indvendigt ser vi kulfiber i rat, gearskifteknap og håndbremse. Men højdepunktet går til den lille skærm med ekstra information, der træder i stedet for venstre centrale ventilationsudtag, hvor vi kan se data som turbotryk, G-kræfter og hvor meget kraft og moment, der bliver brugt.

Læs mere