Fra vejen til banen. Dette er Toyota GR Supra GT4 Concept

Anonim

Den femte generation af Toyota Supra - kodenavnet A90 - kaldes officielt Toyota GR Supra , kan allerede betragtes som en af årets udgivelser.

Hvis det på den ene side markerer tilbagekomsten af et historisk navn for coupéerne og GT, har det på den anden side også været ledsaget af en vis kontrovers i betragtning af deling af gener med BMW Z4, hvor de to modeller er blevet udviklet i partnerskab.

For ikke at gå glip af øjeblikket, bringer Toyota til biludstillingen i Genève ikke kun den endelige produktionsversion - den første offentlige præsentation på det europæiske kontinent - men også en konkurrenceprototype, Toyota GR Supra GT4 Concept.

Toyota GR Supra GT4 Concept 2019

Som navnet antyder, er det bestemt til at konkurrere i GT4-klassen, etableret i 2006 og godkendt af FIA. Det er en af de hurtigst voksende klasser, med nationale og regionale konkurrencer, der finder sted i Europa, Nordamerika, Asien og Oceanien, primært rettet mod private hold, uanset om de er professionelle eller amatører.

fra vejen til banen

I sin transformation til kredsløbsmaskine skiller GR Supra GT4 Concept sig ud for sin dybt reviderede aerodynamik, med tilføjelsen af en frontdiffusor og en stor bagvinge, elementer bygget i kompositmaterialer fra naturlige fibre som hamp og hør, der tager pladsen af traditionel kulfiber.

Toyota GR Supra GT4 Concept 2019

Også 11″ x 18″ hjulene er konkurrencespecifikke fra OZ Racing. Affjedringen af standard GR Supra opretholdes - MacPherson foran, multilink bagerst - men fjedrene, dæmperne og stabilisatorstængerne er også konkurrencespecifikke. Bremsning er garanteret af Brembo bremser.

Abonner på vores Youtube-kanal

Under motorhjelmen finder vi den samme in-line sekscylindrede blok med en enkelt turbolader , men med egen ledningsføring og elektronisk styring — der er ikke offentliggjort nogen endelige specifikationer i øjeblikket.

Transmissionen udføres gennem en automatisk gearkasse, som også er udstyret med en specifik transmissionsaksel og selvspærrende differentiale.

Toyota GR Supra GT4 Concept 2019

Indretningen blev som sædvanlig strippet for at give plads til et rullebur og en OMP konkurrencebacquet, foruden at være udstyret med en ildslukker. GR Supra GT4 Concept har også en konkurrencespecifik brændstoftank og et hurtigt tankningssystem.

Vil det nå kredsløbene? Den endelige udvikling af Toyota GR Supra GT4 Concept er afhængig af interessen fra potentielle kunder.

Toyota GR Supra GT4 Concept 2019

Læs mere