Den har været glemt i en garage i over 20 år, nu skal den restaureres i Portugal

Anonim

Nogle bilers liv gav en dramatisk romantik. Det er tilfældet med denne Porsche 356 C Cabriolet, som nu skal restaureres i Sportklassen.

Den Porsche 356 C Cabriolet, du ser på billederne, har allerede set meget - ser man på dens tilstand, har den måske allerede set for meget. Født i Stuttgart i 1964, ønskede skæbnen, at denne Porsche fra en tidlig alder skulle tage til byen Köln (Tyskland), hvor den blev solgt, og hvor den opholdt sig i det meste af sin ungdom. Men engang mellem 1964 og i dag, forlod nogen ham og dømte ham i årtier til en garages grænser.

porsche-356-c-cabriolet-7

Ingen kan med sikkerhed sige, hvor længe denne Porsche var forladt, ikke engang den belgiske ansvarlig for at redde denne «Sleeping Beauty». Hans dybe søvn anslås at have varet mere end 20 år med en bred margin.

Dette er den del, hvor historien begynder at antage glade konturer...

Midt i så megen ulykke besluttede Jorge Nunes, ejer af Sportclasse – uafhængig Porsche-specialist i Lissabon, at give denne Porsche 356 C Cabriolet en ny skæbne. Fra Tyskland til Belgien, og nu fra Belgien til Portugal, har denne Porsche højst sandsynligt allerede kørt flere kilometer på en trailer end at rulle. ”At købe en bil under disse forhold, efter så mange år ude af drift, er et lukket brev. Vi ved aldrig, hvad vi finder." "Nogle gange er vi heldige, nogle gange ikke," betroede Jorge Nunes os.

Det var allerede på nationalt område, på Sportclasses faciliteter, at motoren i den firehjulede 'Sleeping Beauty' blev prøvet for første gang. Efter at have skiftet alle væsker (benzin og olie), blev nøglen drejet for første gang og krydset fingre. Øjeblikket blev optaget på video:

After some years in coma… | #firststart #ignition #sportclasse #carsofinstagram #classic #porsche356 #restore #lisbon

Um vídeo publicado por Sportclasse (@sportclasse) a

Den lever! Porsche 356 C Cabriolet er vågnet op (noget choked up er sandt...) og tilsyneladende er alt ok med motoren. ”At arbejde er et godt tegn, men der er stadig meget mekanisk arbejde forude. Og når det kommer til mekanik, kan der ikke gås på kompromis. Porscher er meget pålidelige, men de skal passes godt på”, garanterede Jorge Nunes.

Næste skridt?

Komplet adskillelse. Stykke for stykke. For som bekendt blev karrosserier ikke tidligere udsat for anti-korrosionsbehandlinger. Uden ordentlig pleje er det let for klassikerne at blive overhalet af rust – det er uden tvivl et af de tilfælde. I de kommende måneder vil denne Porsche 356 C Cabriolet blive fuldstændig adskilt og restaureret i Sportklassen. Mekanik, metalplader, maling, el og polstring, et komplet team vil forsøge at bringe en lykkelig afslutning på den dramatiske romantik, der har været livet for dette eksempel på det historiske Stuttgart-mærke.

Uanset slutningen på denne roman, er én ting sikkert: Der er en vis magi og melankoli ved siden af forladte biler, synes du ikke? Se billederne:

porsche-356-c-cabriolet-5
porsche-356-c-cabriolet-14
porsche-356-c-cabriolet-11
porsche-356-c-cabriolet-4
porsche-356-c-cabriolet-2
porsche-356-c-cabriolet-10
porsche-356-c-cabriolet-9
porsche-356-c-cabriolet-18
porsche-356-c-cabriolet-15
porsche-356-c-cabriolet-22

Så snart der er nyt om sundhedstilstanden for denne Porsche 356 C Cabriolet, vil vi offentliggøre det her i Reason Car. Ikke mindst fordi vores kontor ligger i Sportclasses lokaler. Alternativt kan du følge Sportclasse direkte via Instagram (tro mig, det er en obligatorisk konto for enhver petrolhead!). Det er værd at tage et 'kig'.

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere