Renault Symbioz: autonom, elektrisk og en forlængelse af vores hjem?

Anonim

Tingenes internet (IoT) forventes at blive lige så almindelige, som smartphones er i dag. Alt vil med andre ord være forbundet til nettet – lige fra brødrister og køleskab til huset og bilen.

Det er i den sammenhæng, at Renault Symbioz opstår, som udover at demonstrere det franske mærkes teknologier inden for elektrisk mobilitet og autonome køretøjer, forvandler bilen til en forlængelse af hjemmet.

Renault Symbioz: autonom, elektrisk og en forlængelse af vores hjem? 20406_1

Men først selve den mobile del. Renault Symbioz er en generøst størrelse hatchback: 4,7 m lang, 1,98 m bred og 1,38 m høj. Elektrisk, den har to motorer - en til hvert baghjul. Og de mangler ikke styrke – der er 680 hk og 660 Nm drejningsmoment! Batteripakken på 72 kWh giver en rækkevidde på 500 km.

Renault Symbioz

Selvom den er autonom, kan den køres i tre forskellige tilstande: Klassisk, som afspejler kørsel af nuværende biler; Dynamisk, der ændrer ikke kun køreegenskaber, men også sædeplacering for en hot hatch-lignende oplevelse; og AD som er autonom tilstand, tilbagetrækkende rat og pedaler.

I AD-tilstand er der tre andre muligheder. Disse ændrer placeringen af sæderne til forskellige formål: Alone@home til afslapning, Relax, der giver dig mulighed for at interagere med andre passagerer og en mulighed... fransk kys . Vi lader dette stå åbent for din fortolkning...

Renault Symbioz

Den måde, vi bruger vores biler på, ændrer sig. I dag er bilen blot et middel til at bevæge sig fra punkt A til punkt B. Med en koncentration af teknologier kan bilen blive et interaktivt og personligt rum (...).

Thierry Bolloré, administrerende direktør for konkurrenceevne i Renault-koncernen

Kunne bilen være et værelse i huset?

Renault Symbioz blev præsenteret sammen med et hus - i virkeligheden... - for at demonstrere dets symbiotiske forhold til vores hjem. En brancheførste helt sikkert. Denne model forbindes til huset via et trådløst netværk, og når den er parkeret, kan den endda fungere som et ekstra værelse.

Renault Symbioz deler det samme netværk med huset, styret af en kunstig intelligens, der er i stand til at forudse behov. Renault Symbioz kan også være med til at undertrykke boligens energibehov, i tider med spidsbelastning; kan styre belysning og apparater; og selv når der er strømafbrydelse, kan Symbioz fortsætte med at levere strøm til hjemmet, som kan spores og reguleres via instrumentbrættet eller på en skærm i hjemmet.

Mulighederne er næsten ubegrænsede. Og som vi kan se, kan Renault Symbioz endda køres ind i huset, og fungere som et ekstra værelse.

Renault Symbioz

Læs mere