Toyota Yaris GRMN. Vi har ingen gode nyheder.

Anonim

fra stævner til byen . Hvordan skaber man forbindelsen mellem WRC-succes og masseproduktionsmodeller? Der er gået mange år uden at have set en (behørigt seriøs) homologeringsspecial på dette niveau, hvilket er uheldigt. Men Toyota ser ud til at have fundet en løsning.

Noget overraskende benyttede det japanske mærke opdateringen til den lille Yaris til at investere i udviklingen af en præstationsorienteret model, inspireret af maskinen, der deltager – og allerede vinder – i WRC. En stor tilbagevenden til sportsversioner i B-segmentet? Bare se på navnet: Toyota Yaris GRMN – Gazoo Racing Masters of Nürburgring.

Toyotas mål er klare (og ambitiøse): at gøre Yaris GRMN til den letteste, hurtigste og mest kraftfulde model i sit segment. Hvis vi vægtmæssigt stadig ikke ved, hvor meget Yaris GRMN vil vise på vægten, hvad angår motoren, er der få tvivl: en 1,8 liters firecylindret blok, forbundet med en volumetrisk kompressor, med en effekt på mindst 210 hk.

Transmissionen lavet til forhjulene vil være ansvarlig for en seks-trins manuel gearkasse og vil tillade accelerationer fra 0 til 100 km/t på 6,0 sekunder. Den lille hot hatch vil også have et Torsen mekanisk differentiale og et forstærket chassis.

Toyota Yaris GRMN, der blev præsenteret live på Geneve Motor Show, er stadig under udvikling. Men det ser ud til, at det bliver en model, desværre tilgængelig for meget få – og vi taler ikke om prisen. Ifølge Autocar, Yaris GRMN vil være begrænset til 400 enheder i Europa , og 100 af dem har allerede deres destination: Det britiske marked.

Den renoverede Toyota Yaris er allerede til salg i Europa (og i Portugal), men Yaris GRMN kommer først i slutningen af året. Forude vil have rivaler som Ford Fiesta ST og, hvem ved, den næste Hyundai i20 N.

Toyota Yaris GRMN

Læs mere