Den billigste el på markedet? Prisen på Dacia Spring Electric... i Frankrig

Anonim

Afsløret for omkring et halvt år siden, den Dacia Spring Electric ankom med et meget simpelt, men ambitiøst mål: at være den billigste el på markedet.

Til dette er den baseret på den "asiatiske" Renault K-ZE, giver afkald på mange luksusfaciliteter og har en elektrisk motor på kun 33 kW (44 hk), der gør det muligt for den at nå ... 125 km/t af maksimal hastighed (når valgt ECO-tilstand) er begrænset til 100 km/t).

Hvad angår batteriet, har det en kapacitet på 26,8 kWh og tilbyder en 225 km rækkevidde (WLTP cyklus) eller 295 km (WLTP by cyklus).

Dacia Spring Electric

Hvor meget koster det i Frankrig?

Med start af ordrer i Frankrig planlagt til den 20. marts, er priserne for det pågældende land allerede kendt.

I basisversionen, Comfort, der har udstyr som manuel aircondition og radio med Bluetooth, vil Spring Electric se sin pris starte i 16 990 euro . På det mest “luksus” Comfort Plus-niveau (som bringer f.eks. en 7” skærm) går prisen op til 18 490 euro.

Da disse værdier endnu ikke inkluderer incitamenterne til at købe eksisterende sporvogne i Frankrig (27% prisreduktion op til en grænse på 6000 euro), kan prisen falde endnu mere. Derfor burde basisversionen blive ved 12.400 euro og Comfort Plus af 15 tusind euro.

Dacia Spring Electric

Men der er mere, takket være incitamentsordningen for skrotning af udtjente køretøjer, som er indført af den franske regering, er det muligt, at basisversionen vil se prisen falde under 12.000 euro-mærket.

Og i Portugal?

Indtil videre ved vi stadig ikke, hvor meget Dacia Spring Electric vil koste i Portugal, men udbudsprisen i Frankrig giver os mulighed for at have et skøn.

Da elektriske køretøjer er fritaget for moms i Portugal, er deres pris ikke så meget forskellig fra den, der praktiseres i andre lande i EU, den eneste forskel er det beløb, der betales for moms i Portugal (23 %) og Frankrig (20 %).

På denne måde, hurtige regnskaber, er det muligt, at prisen på basisversionen er fastsat, før incitamenterne, til 17.500 euro. Med hensyn til incitamenterne, da det er et passagerlys, kan Spring Electric have i alt i alt 3000 euro.

Læs mere