Jaguar FUTURE-TYPE. Elektrisk, autonom, forbundet og med et smart rat

Anonim

For et par dage siden præsenterede vi Sayer her, et rat med stemmekommandoer udstyret med kunstig intelligens. Som Jaguar annoncerede, vil det sandsynligvis være den eneste del af bilen, vi bliver nødt til at købe i 2040. Mærkeligt? En lille smule. Men konceptet er værd at realisere.

Men hvilken slags køretøj vil Sayer være koblet til? Kun ét navn var blevet annonceret: FUTURE-TYPE. Det tog ikke lang tid, før det britiske mærke offentliggjorde sin vision om den elektriske og autonome fremtid, som bilen er på vej mod … eller rettere, den ruller.

den mest futuristiske nogensinde

Den nye FUTURE-TYPE er langt det mest futuristiske koncept Jaguar nogensinde har introduceret. Ikke alene møder den en fremtid, hvor bilen bliver en service on demand – der giver adgang til forskellige typer køretøjer efter behov – den udforsker også en ny type køretøj for mærket.

Jaguar FUTURE-TYPE

FUTURE-TYPE giver et indblik i potentialet for fremtiden for kørsel og bilejerskab. Det er en del af vores vision om, hvordan et luksusbrand fortsat kan være ønskværdigt i en mere digital og selvstændig tidsalder.

Ian Callum, Jaguar Design Director

Den er kendetegnet ved kun at have tre sæder – to foran og en bagtil – men organiseret på en sådan måde, at de forvandler kabinen til et socialt rum, når den er i autonom tilstand, hvilket giver mulighed for ansigt-til-ansigt kommunikation. Og som du kan se, har dens design lidt eller intet at gøre med nogen bil, som Jaguar producerer i dag.

Den er smal, og hjulene er praktisk talt adskilt fra karosseriet. Men den futuristiske stil er virkelig garanteret af den tilsyneladende sammensmeltning mellem karrosseri og glasareal – husker du Mercedes-Benz F 015?

Jaguar FUTURE-TYPE - infografik

FUTURE-TYPE Concept er et avanceret forskningsprojekt, der søger at sikre, hvordan en skræddersyet Jaguar kan appellere til kunder i 2040 og derefter. [...] hvis der er et valg for on-demand-biler, der bevæger sig rundt i byer, er vi nødt til at sikre, at kunderne ønsker vores 24/7-tjenester frem for konkurrenterne.

Ian Callum, Jaguar Design Director

I denne fremtid, som Jaguar forestiller sig, selv om den er autonom, kan FUTURE-TYPE fortsætte med at blive kørt, hvis vi vil. Det er en af grundene bag Sayer-hjulet. Som Ian Callum påpeger, er der stadig plads til kørsel, som vil blive en førsteklasses oplevelse og endda en luksus.

Jaguar FUTURE-TYPE

Hvis denne fremtid bliver bekræftet, hvor vi kan vælge ikke at købe en bil, men nyde dens fordele, vil det fortsat være nødvendigt at bevare en følelsesmæssig forbindelse til mærket for at holde det relevant. Ifølge Callum vil folk fortsat gerne rejse med stil og komfort, så der kan endda være flere muligheder for, at folk kan opleve, hvad Jaguar har at tilbyde, selvom de ikke køber en.

Læs mere