Jaguar I-Pace: 100 % elektrisk «like a sir»

Anonim

Cirka 500 km autonomi og acceleration fra 0 til 100 km/t på kun fire sekunder. Det er, hvad produktionsversionen af Jaguar I-Pace venter på os.

På tærsklen til åbningen for offentligheden på Los Angeles Motor Show har Jaguar netop præsenteret sit nye I-Pace Concept, en fem-sæders elektrisk SUV, der blander ydeevne, autonomi og alsidighed.

Produktionsversionen, som vil blive præsenteret i slutningen af 2017, får debut med en ny eksklusiv arkitektur til elektriske modeller, hvilket tydeliggør mærkets satsning på fremtiden.

HyperFokal: 0

"De muligheder, som elektriske motorer giver, er enorme. Elbiler giver designere meget mere frihed, og det skal vi udnytte. Af denne grund blev I-PACE Concept udviklet med en ny arkitektur designet til at optimere ydeevnen, aerodynamikken og det indvendige rum i det elektriske køretøj”.

Ian Callum, leder af Jaguars designafdeling

I forhold til æstetik ville Ian Callum tage afstand fra alt, hvad der hidtil er blevet gjort, og satse på et avantgarde og sporty design, uden at give afkald på plads – kufferten har en kapacitet på 530 liter. Udadtil har opmærksomheden hovedsageligt fokuseret på aerodynamik, som er blevet optimeret til at give en luftmodstandsvurdering på blot 0,29 Cd, foruden at bidrage til en slank, dynamisk profil.

Jaguar I-Pace: 100 % elektrisk «like a sir» 20622_2

Ifølge mærket blev kabinen "designet med materialer af høj kvalitet, udsøgte detaljer og håndlavede finish", med et design og teknologi fokuseret på føreren. Højdepunktet går til den 12 tommer touchskærm i midterkonsollen, og i bunden endnu en 5,5 tommer skærm med to aluminiums drejekontakter. Kørepositionen er også lavere end i konventionelle SUV'er, og i køretilstanden "Sports Command" garanterer Jaguar at komme tættere på den vejgående sensation af sportskøretøjer.

GOODWOOD FESTIVAL: Håndstående en Jaguar F-Pace? Udfordring accepteret!

Under motorhjelmen har Jaguar I-Pace Concept, udover 90 kWh lithium-ion batteripakken, to elmotorer, en på hver aksel, til i alt 400 hk effekt og 700 Nm maksimalt drejningsmoment. Det elektriske firehjulstræk er ansvarligt for at kontrollere fordelingen af drejningsmomentet under hensyntagen til vejens særlige forhold og køretøjets forhold. Hvad angår ydeevne, garanterer Jaguar ægte sportsvognsværdier:

"Elektriske motorer giver et øjeblikkeligt svar uden forsinkelser eller afbrydelser. Det betyder fordelene ved firehjulstræk I-PACE Concept kan accelerere fra 0 til 100 km/t på kun fire sekunder”.

Ian Hoban, Vehicle Line Director, Jaguar Land Rover

Jaguar I-Pace: 100 % elektrisk «like a sir» 20622_3

Autonomien overstiger 500 km i kombineret cyklus (NEDC), dette ifølge Jaguar, og det er muligt at oplade 80 % af batterierne på kun 90 minutter og 100 % på lidt over to timer, med en 50 kW oplader .

Produktionsversionen af Jaguar I-Pace kommer på markedet i 2018.

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere