Har du en bil parkeret på en grund eller på gaden? du skal have en forsikring

Anonim

Har du din bedstefars bil parkeret i en garage, i en baggård eller endda på gaden uden forsikring, men registreret, og venter på, at du får tålmodighed og budget til at genoprette den? Nå, du må hellere tage en forsikring, fordi ifølge dommen fra den portugisiske højesteret skal alle biler, der er parkeret på privat grund eller på offentlig vej under cirkulationsforhold og registreret, holde deres forsikringer ajour.

Nyheden blev fremført af Jornal de Notícias og henviser til en sag fra 2006, hvor domstolene først lige har nået en endelig afgørelse. I dette tilfælde var en bil, hvis ejer ikke længere kørte (og derfor uden forsikring) involveret i en ulykke, der resulterede i tre dødsfald, da et familiemedlem brugte den uden tilladelse.

Bagefter kompenserede Automobile Guarantee Fund (som er den enhed, der er ansvarlig for at reparere skader forårsaget af uforsikrede køretøjer) familierne til de to døde passagerer for i alt omkring 450 tusinde euro, men bad om godtgørelse til chaufførens pårørende.

Stillestående bil, har du kørekort skal du have forsikring

Nu, tolv år senere og efter flere anker, lagde Højesteret afgørelsen til grund med hjælp fra EU-Domstolen, som i en afgørelse fra september i år bekræftede, at det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring selv. hvis køretøjet (er indregistreret og i stand til at cirkulere) efter ejerens valg er parkeret på en privat grund.

Abonner på vores Youtube-kanal.

Det kan læses i dommen, at ”Det forhold, at ejeren af det motorkøretøj, der deltog i et trafikuheld (registreret i Portugal), har forladt det parkeret i boligens baghave den fritog den ikke for at overholde den juridiske forpligtelse til at tegne en ansvarsforsikringsaftale, da den var i stand til at cirkulere”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Nu ved du, at hvis du har en parkeret bil, men registreret, i et land, og for lidt uheld bliver den involveret i en ulykke, hvis du ikke har forsikring, skal du stå til ansvar for skaden forårsaget af køretøjet. Hvis du ønsker at beholde en bil, der ikke benyttes på privat grund, skal du anmode om midlertidig ophævelse af registreringen (bemærk, at den maksimalt har en periode på fem år), hvilket fritager dig ikke blot fra behovet for at have forsikring, men også for at betale en enkelt cirkulationsafgift.

Se udtalelsen fra EU-Domstolen i sagen.

Kilde: Jornal de Notícias

Læs mere