Smart Fortwo: selv for dem, der ikke kunne lide det...

Anonim

I fire dage blev jeg transporteret af Smart Fortwo til en parallel virkelighed. Den smarte stamme hilste og sagde: velkommen til stammen.

Der er ikke mange biler som Smart Fortwo, og det er ikke på grund af den umiskendelige karrosseriform. Smart Fortwo er anderledes af andre årsager. Der er få biler, der udtaler sig så klart om en bestemt livsstil for deres ejere som Smart. Et brand knyttet til mode, trendy, urban, modernitet og alt det social-tech-gourmet-hipster-não-sei-das-quantas leksikon. Kort sagt, knyttet til alt, hvad en fyr som mig, på randen af 30'erne, uden megen lediggang, født og opvokset i grænserne af Alentejo, har svært ved at slå græs. Ja, det ved jeg! Ikke alle smarte ejere er sådan, fordi de nye Smart Fortwo og Forfour ser ud til at behage publikum i alle aldre... Men når først denne tendens til forskel er antaget, er det vigtigt at forklare det.

"(...) det bedste kompliment, jeg kan give den nye Smart Fortwo, er, at den opfører sig som en rigtig Smart i byen og som en konventionel bil på vejen"

Smart Fortwo er anderledes, fordi den transporterer os til en parallel virkelighed. En realitet, hvor Smarte bilister hilser på hinanden, vinker og udveksler smil. Jeg bliver træt af at køre i forskellige biler, men den her for fanden!, denne bærer forskellen for sine ejere. Jeg gentager igen: ikke alle ejere, jeg stødte på mange seriøse dragter. Men har tendens til ikke at være sådan.

Smart Fortwo: selv for dem, der ikke kunne lide det... 23180_1

Jeg havde allerede skrevet for noget tid siden, at jeg fandt det sjovt, hvordan de smarte mennesker opfører sig som en slags stamme. De holder fester, møder mv. Og nu levede jeg for første gang denne oplevelse indefra, da jeg trådte ind i stammen. Jeg følte mig som en rigtig David Attenborough, der studerede en ny art.

Jeg siger, at min oplevelse måske var mere intens på grund af det faktum, at denne Smart Fortwo er helt ny (den havde stadig ikke tilbagelagt 100 km) og har en ukonventionel farve, jeg ved det ikke. Sandheden er, at jeg fandt det kammeratskab og sympati, jeg modtog fra de snesevis af chauffører, der valgte Fortwo som deres transportmiddel, underholdende, som om de sagde til mig "velkommen til klubben, åh nybegynder".

Som titlen på denne test viser, havde jeg ikke rigtig tænkt mig at slå bolden med Fortwo. Ud over den lette parkering, den titaniske pålidelighed af CDI-versionerne og forbrugene, kunne jeg ikke forstå, hvorfor folk med 'vandbelastning' blev udsat for affjedringens ubehag, gearkassens langsommelighed og de beklagelige præstationer fra første generation af en bil, der ikke gjorde det, var så billig.

Med anden generation er tingene blevet væsentligt forbedret, men stadig ikke nok til, at din serviceskriver kan ændre mening. Hvad mig angår, var Smart Fortwo frem for alt en form for personligt statement – den såkaldte social-tech-gourmet-hipster-whatever.

Smart Fortwo: selv for dem, der ikke kunne lide det... 23180_2

Det var det, men jeg holder op med at være det. Denne tredje generation af Smart Fortwo, udviklet i samarbejde med Renault, tog et enormt kvalitativt spring. Ligesom sine forgængere forbliver den praktisk og nem at parkere, men i modsætning til dem klarer den sig nu godt på vejen og er forholdsvis komfortabel.

I denne version udstyret med en 90 hk 0,9 turbomotor med dobbeltkoblingsgearkasse sendes den også, ikke kun i byer, men også på vejen. Det er bare ærgerligt det noget høje forbrug, altid over 6 liter – selvom et sådant forbrug kan hænge sammen med denne enheds lave kilometertal. Til gengæld fortjente dobbeltkoblingsgearkassen også en mellemtilstand, hurtigere end ECO-tilstanden og mindre radikal end SPORT-tilstanden.

For at fortsætte den dynamiske analyse er det bedste kompliment, jeg kan tilbyde den nye Smart Fortwo, at den opfører sig som en rigtig Smart i byen og som en konventionel bil på vejen. Noget uden for rækkevidde af tidligere generationer. 90 hk motoren er mere end nok, men jeg vover at sige, at 71 hk versionen vil være mere tunet.

I byen er det, hvad vi ved. Super nem at køre og gemmer bogstaveligt talt i ethvert hul. Venderadius er så lille, at Fortwo næsten drejer om sig selv. Hvad angår kufferten, er nok nok til 99% af det daglige behov.

_MG_0449

Indvendigt er plastikken alt sammen hård, og Renault-Nissan-gruppens dele er konstante. Samlingen går dog ikke for meget på kompromis, og designet er meget inspireret. Du bor godt ombord på den lille tysker med franske tics. Kørestillingen var ikke helt efter min smag, men det må være mit problem, for alle mine venner, der kørte Smart elskede at "køre derop" – ikke fyre, Smart er ikke en damebil.

Tilpasningsmulighederne er som altid enorme. De snesevis af udvendige farvekombinationer kombineres af enorme muligheder i interiøret, hvilket gør det svært for to Fortwo'er at være nøjagtig ens. Prisen på denne enhed er ikke særlig indbydende: 16.295 euro (alle detaljer om denne enhed her). En værdi, som man ville forvente næsten obligatoriske elementer som forlygter med automatisk tænding, for eksempel. Til mindre velhavende tasker fås Smart Fortwo fra 10.950 euro med 71 hk 1.0-motor og manuel gearkasse (pristabel her).

Jeg indrømmer, at efter at have gået med ham i disse dage, begyndte jeg at kunne lide konceptet. Bare mig, der sagde, at jeg ikke kunne lide Smart Fortwo. Måske vil jeg en dag vende tilbage til stammen... Jeg savner at finde et sted i et hvilket som helst hul, at slynge mig gennem trafikken og være anderledes.

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere