Lexus LS TMG Sports 650: den japanske "super sedan", som de færreste kender til

Anonim

Lexus LS TMG Sports 650 kunne have været Toyota Motorsport GmbHs første produktionsmodel, men det var den ikke.

Med over 25 års eksistens har Lexus, Toyotas afdeling for luksusbiler, gentagne gange formået at bevise, at den kunne konkurrere med de bedste tyske sportsforslag, både mekanisk og æstetisk. Et sådant øjeblik kom med lanceringen af Lexus LFA i 2010, en to-sæders superbil med en V10-motor i begrænset produktion – og med en sui generis vedligeholdelsesplan.

Succesen var sådan, at det japanske mærke besluttede at vove sig ind i et af de mest ambitiøse projekter i sin historie: at udvikle en bil, der ikke kan matche, men overgå den tyske konkurrence. Til dette bad Lexus Toyota Motorsport GmbH (TMG) om hjælp, som brugte sin knowhow inden for motorsport til at producere, hvad der kunne være dens første produktionsmodel.

USÆDvanligt: I deres fritid lavede Lexus en bil i Origami...

Opgaven var ikke let: Målet var at udvikle en luksus sedan, der var i stand til at sænke fra 4 sekunder i spurten fra 0 til 100 km/t, som havde en god dynamisk adfærd og forbrug (ikke for meget) overdrevet.

Lexus LS TMG Sports 650: den japanske

I 2011 udviklede TMG en første "vejkonkurrence"-prototype baseret på Lexus LS 460 og tog den til det sædvanlige kredsløb, Nürburgring, for et batteri af intensive tests, foruden andre aerodynamiske test i vindtunneler. Al denne indsats resulterede i Lexus LS TMG Sports 650 , præsenteret på Essen Salon året efter, en «super salon», der måler mere end 5 meter i længden og vejer 2050 kg.

I mekanisk henseende "stjælede" TMG den 5,0-liters V8-motor fra Lexus IS F, som den tilføjede et par turboladere, blandt andre mindre ændringer. I sidste ende, som navnet antyder, stod LS TMG Sports 650 tilbage med 650 hk effekt, rettet mod baghjulene gennem en otte-trins gearkasse, og 765 Nm maksimalt drejningsmoment. Ud over multi-link affjedringen med Sachs støddæmpere, tilføjede TMG også et Torsen differentiale, keramiske Brembo bremser og Michelin Super Sport dæk.

lexus-ls-tmg-sports-650-7

Hvad angår præstationer, blev spurten fra 0 til 100 km/t gennemført på 3,9 sekunder, mens topfarten nåede 320 km/t. Tilsyneladende kørte Akio Toyoda, CEO for Toyota, faktisk LS TMG Sports 650. Toyoda var så tilfreds med bilen, at bestilt ti eksemplarer hos TMG.

Desværre endte projektet med ikke at være en produktionsversion, der primært fungerede som en skitse til mærkets næste produktionsmodeller, både teknisk og teknologisk. Lexus garanterer, at de har "taget noter" - hvornår kommer der et nyt angreb på tyske forslag?

lexus-ls-tmg-sports-650-6

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere