Riversimple Rasa: brint "bombe"

Anonim

Det britiske firma Riversimple har udviklet et nyt køretøj drevet af brintceller.

"Mobilitet uden omkostninger for planeten". Dette er sloganet for Riversimples nye brintbil – “Rasa” – som følger tendenserne for køretøjer med alternative motorer, og i dette tilfælde… radikalt. Ifølge mærket er denne prototype 100% vej-lovlig. Udvendigt valgte Riversimple et aerodynamisk karrosseri i "coupé"-format, som dækker baghjulene, og hvor "saks"-dørene skiller sig ud. Indvendigt bevarer Rasa et meget minimalistisk og funktionelt look. Projektet var ansvarlig for Chris Reitz, tidligere designchef for Fiat 500.

SE OGSÅ: Audi h-tron quattro: satser på brint

Den to-sæders kompakte, der kun vejer 580 kg, kan køre 480 km på 1,5 kg brint. Hvad angår ydeevne, accelererer Riversimple Rasa fra 0 til 100 km/t på 10 sekunder og når en tophastighed på 100 km/t, har 11 hk effekt.

Dette køretøj kan ikke købes, kun lejes, til en pris, der endnu ikke er fastlagt. I denne periode sørger Riversimple for vedligeholdelse, reparationsomkostninger, brændstof og forsikring. Mærket planlægger nu at rejse midler til at bygge 20 prototyper inden udgangen af året. Når den er testet, vil Rasa gå videre til produktionsfasen - lanceringen er kun planlagt til 2018.

Lavt brint (2)
Lavt brint (4)
Lavt brint (1)

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere