Kold start. Se annoncen for Nissan 300ZX, som blev forbudt i 1990

Anonim

Udover film som Alien eller Black Hawk Down, stod Ridley Scott også bag nogle tv-reklamer, såsom det uundgåelige 1984 for Apple. Hvad vi ikke vidste er, at instruktøren også lavede en annonce for Nissan 300ZX (Z32) i USA, i 1990.

Og vi vidste ikke, hvorfor denne annonce kun blev vist én gang, ved Super Bowl XXIV, hvor den blev stærkt kritiseret af forskellige institutioner og til sidst blev forbudt.

Begrundelsen? Annoncen var en forherligelse af fart. Hvis du mener, at bilannoncer er stærkt reguleret i dag...

Nissan 300ZX 1996

Som du kan se og høre, viser annoncen en mærkelig sekvens, hvor fortælleren fortæller sin drøm, hvor han er på flugt (vi ved ikke rigtig fra hvem) ved betjeningen af en Nissan 300ZX, og de forsøger at fange ham .

Først forsøger de med en motorcykel, så med en bil - en spændende enkeltsædet - og til sidst endda med et fly. Men ingen af dem kan fange det, alt sammen "ved skyld" af den præstation, som de to turboer giver til V6'eren af 300ZX.

Abonner på vores nyhedsbrev

Repræsenterer det hastighed? Helt bestemt. Men set i bakspejlet, var det en grund til at forbyde annoncen eller var der en overdreven iver?

Om "Koldstarten". Fra mandag til fredag på Razão Automóvel er der "koldstart" kl. 8.30. Mens du drikker din kaffe eller samler mod til at starte dagen, skal du holde dig opdateret med interessante fakta, historiske fakta og relevante videoer fra bilverdenen. Alt sammen med mindre end 200 ord.

Læs mere