Ny Porsche Panamera 4 E-Hybrid: bæredygtighed og ydeevne

Anonim

Paris Motor Show vil tjene som scene for afsløringen af den fjerde model i Panamera-serien, Porsche Panamera 4 E-Hybrid.

Satser på bæredygtig mobilitet uden at negligere ydeevnen. Dette er filosofien, der definerer den nye Porsche Panamera 4 E-Hybrid, en ægte sports sedan med plug-in hybrid teknologi. Den tyske model starter altid i 100 % elektrisk tilstand (E-Power) og kører uden udstødningsgas op til en rækkevidde på 50 kilometer, med en maksimal hastighed på 140 km/t.

I modsætning til forgængeren er elmotorens fulde kraft – 136 hk og 400 Nm drejningsmoment – i den nye Panamera 4 E-Hybrid tilgængelig, så snart du trykker på speederen. Det er dog ved hjælp af den 2,9 liters twin-turbo V6-motor (330 hk og 450 Nm), at den tyske model opnår suveræne præstationer – topfarten er 278 km/t, mens spurten fra 0 til 100 km/t. den opfylder sig selv på kun 4,6 sekunder. I alt er der 462 hk kombineret effekt og 700 Nm drejningsmoment fordelt på de fire hjul med et gennemsnitligt forbrug på 2,5 l/100 km. Den tre-kammer luftaffjedring sikrer en bedre balance mellem komfort og dynamik.

porsche-panamera-4-e-hybrid-5

SE OGSÅ: Lær, hvordan kraften i hybridbiler beregnes?

Porsche Panamera 4 E-Hybrid debuterer med en ny otte-trins PDK-gearkasse med hurtigere responstider, der ligesom resten af andengenerations Panamera-modellerne erstatter den tidligere otte-trins gearkasse med momentomformer.

Også i forhold til elmotoren tager den komplette opladning af batterierne 5,8 timer, i en 230 V 10-A tilslutning. Opladning af 7,2 kW med en 230 V 32-A tilslutning tager kun 3,6 timer. Opladningsprocessen kan startes ved hjælp af Porsche Communication Management (PCM) timeren eller via Porsche Car Connect-appen (til smartphones og Apple Watch). Panamera 4 E-Hybrid er også som standard udstyret med det ekstra klimaanlæg til at opvarme eller afkøle kabinen under opladning.

Et andet højdepunkt i anden generation af Panamera er det nye koncept for visualisering og kontrol, i form af Porsche Advanced Cockpit, med berøringsfølsomme og individuelt konfigurerbare paneler. To syv-tommer skærme, en på hver side af den analoge omdrejningstæller, danner det interaktive cockpit – Panamera 4 E-Hybrid har en energimåler tilpasset til hybrid funktionalitet.

Ny Porsche Panamera 4 E-Hybrid: bæredygtighed og ydeevne 25210_2
Ny Porsche Panamera 4 E-Hybrid: bæredygtighed og ydeevne 25210_3

Sport Chrono-pakken, som inkluderer den ratintegrerede tilstandskontakt, er standard på Panamera 4 E-Hybrid. Denne kontakt bruges sammen med Porsche Communication Management til at aktivere de forskellige tilgængelige køretilstande – Sport, Sport Plus, E-Power, Hybrid Auto, E-Hold, E-Charge. Panamera 4 E-Hybrid vil være til stede på det næste Paris Motor Show, som løber fra 1. til 16. oktober. Denne nye version er nu tilgængelig for ordrer til en pris af €115.337, hvor de første enheder bliver leveret i midten af april næste år.

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere