Seat Ateca står over for 25.000 km marathon i ørkenen

Anonim

Før Seat Ateca blev lanceret på markedet, blev den udsat for strenge pålidelighedstests. Blandt andet er der et maraton på 25 tusinde kilometer i ørkenen.

I omkring fire uger og 25.000 kilometer hvilede 50 ingeniører fra det spanske mærke ikke på Seat Ateca, mærkets første SUV. Alt sammen for at opfylde et batteri på 80 tests i det mest ørkenområde i det sydlige Spanien – et sted, hvor temperaturen i løbet af dagen når 45°C i skyggen. Ifølge Seat er dette en af de mest krævende test i bilindustrien.

SE OGSÅ: Perforerede, rillede eller glatte skiver. Hvad er den bedste mulighed?

Ifølge Seat kan disse tests opdeles i 5 brede kategorier:

Træk- og nedstigningstest . Denne øvelse tester traktionskontrolsystemer på 35 % hældninger, og evaluerer adfærden af Hill Descent Control (HDC), et system, der garanterer en kontrolleret nedstigningshastighed, uden at føreren skal trykke på bremsepedalen, og det når tilsidesætte ABS-funktionen (hvis nødvendigt) .

bugseringsprøve . Der er større risiko for at miste herredømmet over køretøjet, når du trækker en anhænger. Denne test beviser effektiviteten af Trailer Stability Program, en enhed, der hjælper med at holde en bil stabil, når du kobler et andet køretøj – se her vigtigheden af vægtfordeling i en trailer.

Klapper Test . I gennemsnit har et typisk køretøj mere end 3.000 dele. Denne test bekræfter, at alle komponenter er i perfekt harmoni, og at der ikke er nogen generende lyde for passagerer, uanset hvilken type eller overfladeforhold bilen står over for.

Støvmodstandstest . Et køretøj kører foran på en ikke-asfalteret ørkenvej og rejser en enorm støvsky og bliver tæt fulgt af bilen, der testes, hvor luftfilterets effektivitet og modstand mod støv i luften bliver sat på prøve.

Grusprøve. Køretøjerne køres over 3.000 kilometer på en bestemt grusrute for at analysere påvirkningen af genstande i projektionsområderne, dvs. inde i skærmene, i de nederste områder af karrosseriet og på kofangernes indvendige og udvendige overflader. Målet er at sikre, at alle dele modstår køretøjets levetid.

Ifølge Seat er hver Ateca blevet testet i alle mulige konfigurationer, så ingen ejer har problemer. Ifølge mærket vil Seat Atecas vintertest snart blive frigivet.

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere