Chevrolet Camaro: 516 hk og 1.416 Nm drejningsmoment... Diesel!

Anonim

Er en diesel muskelbil mulig? Tilsyneladende det, og han blev født i anti-diesel territorium: USA.

Inden du tænder faklerne og samler de digitale gafler op på sociale netværk, skal du vide, at der er en plausibel grund til, at Nathan Mueller, den ansvarlige for dette projekt, vovede at udstyre en Chevrolet Camaro SS med en dieselmotor fra en lastbil. Det er rigtigt, fra en lastbil.

IKKE MÅ GLIPPES: Perforerede, rillede eller glatte skiver. Hvad er den bedste mulighed?

Chevrolet Camaro SS, du ser på billederne, blev erhvervet på en offentlig auktion til en symbolsk pris. Grund? 'Friends of others'-ligaen trækker motoren (en V8 6.3 LS3 med 432 hk) og gearkassen fra, så de øvrige komponenter bliver forladt. Stillet over for denne aftale besluttede Nathan at gøre det usandsynlige: at skabe en Diesel-muskelbil. Jeg er ikke okay, vel? Men resultatet er endda interessant.

chevrolet-camaro-ss-diesel-mand

Den mekaniske organdonor var ingen ringere end en Chevrolet Kodiak (lastbilversion), som i årevis fungerede som bus i en lufthavn. Problemet var, at Duramax-blokken – en otte-cylindret 6600cc turbodiesel – var meget større end Camaro'ens originale motor. På grund af disse uforeneligheder måtte Nathan Mueller dedikere sig til fremstillingen af håndlavede stykker for at fuldende det usandsynlige ægteskab mellem denne. motor, der blev født til at arbejde i en lastbil og endte på chassiset af en sportsvogn.

NYHEDER: Mød kandidaterne til prisen for Årets Bil 2017

Resultatet blev en Camaro Diesel med 516 hk og et massivt maksimalt drejningsmoment på 1.416 Nm takket være en omprogrammeret ECU og en større turbo. Efter alle disse modifikationer steg sættets samlede vægt til 2.100 kg. Det er rigtigt meget for en sportsvogn – en ny generation af Audi Q7 vejer mindre – men alligevel siger Nathan Mueller, at adfærden er stringent og sjov.

chevrolet-camaro-ss-diesel-4

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere