Den hurtigste sporvogn på planeten kører 1,5 sekunder fra 0 til 100 km/t

Anonim

Projektet af en gruppe studerende fra to schweiziske universiteter kulminerede med en ny Guinness rekord.

Grimsel, som det er kendt, er en elektrisk model bygget for omkring to år siden af et hold på tre dusin studerende fra Federal Institute of Technology i Zürich og University of Arts and Applied Science i Luzern. Oprindeligt udviklet til Formula Student, en international universitetskonkurrence, havde Grimsel allerede slået hastighedsrekorden i 2014, men blev til sidst overgået sidste år af en model fra University of Stuttgart.

Som sådan besluttede gruppen af studerende at forsøge at genvinde den tabte rekord i 2015. På luftbasen i Dübendorf, Schweiz var Grimsel i stand til at accelerere fra 0 til 100 km/t på 1.513 sekunder, over en distance på kun 30 meter, hvilket udgør en ny Guinness rekord – 0,2 sekunder hurtigere end den forrige.

SE OGSÅ: Indkøbsguide: El for enhver smag

Men hvad er hemmeligheden bag at opnå en sådan hastighed på så kort tid? Ud over 200 hk effekt og næsten 1700 Nm drejningsmoment vejer den elektriske enkeltsæder kun 167 kg takket være et karrosseri lavet af kulfiber (inklusive bagspoileren). Ifølge elevteamet styrer en lille indbygget computer individuelt hvert hjuls trækkraft. Se verdensrekorden herunder:

Den hurtigste sporvogn på planeten kører 1,5 sekunder fra 0 til 100 km/t 25832_1

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere