Audi angriber Formel 1 i 2018

Anonim

Ifølge Audi-kilder forbereder den tyske producent sig på at satse på Formel 1 i 2018 og trækker sig fra World Endurance Championship (WEC) i 2017.

Ifølge CAR MAGAZINE har Audi til hensigt at bruge Team Red Bulls struktur til at lancere sig selv i Formel 1 og dermed drage fordel af deres erfaring og infrastruktur. På trods af den seneste skandale, der påvirker VW, vil Audi have støtte fra en pulje af arabiske investorer, som vil støtte det meste af budgettet. Ifølge samme kilde er aftalen endnu ikke underskrevet, men det er blot et spørgsmål om rene formaliteter.

Ifølge kilder hos brandet vil hovedformålet være at kæmpe om verdensmesterskabet i 2020. Dermed forventes projektet at modnes i to år, indtil de første sejre begynder at dukke op. Tilbage står World Cup of Endurance, et mesterskab, hvor Audi konkurrerede direkte med Porsche, et andet mærke i Volkswagen-universet.

OPDATERING (23/09/15): En talsmand for Ingolstadt-mærket sagde til det tyske nyhedsbureau DPA, at "nyheden er ren spekulation", i modsætning til nyheden om, at Audi vil trække sig fra World Endurance Championship. "Koncernens præsident besluttede for måneder siden, at mærket ikke vil gå ind i F1, siden da har intet ændret sig."

Kilde: CAR MAGAZINE & AUTOSPORT / Billede: WTF1

Sørg for at følge os på Instagram og Twitter

Læs mere