Aldrig er der solgt så mange Ferrarier som i 2016

Anonim

Det italienske mærke overgik barrieren på 8000 enheder for første gang og opnåede et nettooverskud på 400 millioner euro.

Det har været et fantastisk år for Ferrari. Det italienske mærke offentliggjorde i går resultaterne for 2016, og opnåede som forventet vækst i salg og overskud sammenlignet med 2015.

Alene sidste år forlod 8.014 modeller Maranello-fabrikken, en vækst på 4,6 % i forhold til året før. Ifølge Ferrari CEO Sergio Marchionne skyldes dette resultat V8-sportsvognsfamiliens succes – 488 GTB og 488 Spider. "Det var et godt år for os. Vi er tilfredse med de fremskridt, vi har haft”, siger den italienske forretningsmand.

VIDEO: Ferrari 488 GTB er den hurtigste «rampehest» på Nürburgring

Fra 290 millioner euro i 2015 opnåede Ferrari et nettooverskud på 400 millioner euro sidste år, svarende til en vækst på 38 %. EMEA-markedet (Europa, Mellemøsten og Afrika) er fortsat det mest populære, efterfulgt af de amerikanske og asiatiske kontinenter.

For 2017 er målet at overgå mærket på 8.400 enheder, men uden at forvrænge mærkets DNA. ”Vi bliver fortsat presset til at producere en SUV, men det er svært for mig at se en Ferrari-model, der ikke har den dynamik, som er karakteristisk for os. Vi skal være disciplinerede for ikke at forringe mærket”, kommenterede Sergio Marchionne.

Kilde: ABC

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere