Drive Me: Volvo vil have 100 autonome køretøjer til at cirkulere i Gøteborg i 2017

Anonim

Drive Me-projektet, lanceret af Volvo, har Gøteborg som pilotby og målet om allerede i 2017 at sætte 100 selvkørende køretøjer på vejene i den svenske by.

Hvis du troede, at autonom kørsel var en fjern realitet, så tager du fejl, det er tættere på at blive mainstream, end du tror. Volvo har altid haft sikkerhed som rettesnor gennem hele sin udvikling, hvor bekymringen for passagerernes sikkerhed er en prioritet, og nu vil den stige til næste niveau.

Med myndigheder og lovgivning, der tager de første skridt til at åbne op for denne type teknologi, ønsker Volvo at være på forkant. I 2017 vil Volvo-biler gradvist cirkulere på Gøteborgs veje, i en rute på 50 km, som vil omfatte til- og frakørsler af motorveje . Antallet af køretøjer forventes at være omkring hundrede, på "peak" af Drive Me-projektet i 2017.

Ud over at styre hele køretøjet i bevægelse, har Drive Me også til formål at give bilister en komplet hverdagsoplevelse. Med andre ord vil bilerne fra Drive Me programmet udover at accelerere, bremse og dreje på rattet også kunne køre i byens “stop-and-go” helt autonomt.

Læs mere