Bekræftet. McLaren Artura: 3,0 s til 100 km/t og 30 km til elektroner

Anonim

Efter P1, begrænset til 375 enheder, og den eksklusive Speedtail (106 eksemplarer), er det op til den nye kunst at være den første masseproducerede elektrificerede vej McLaren.

Placeret praktisk talt på niveau med 720S i Woking-mærkets mellemsortiment, mellem entry-level GT og Supercar Series, introducerede Artura sig til verden for cirka to måneder siden. Men først nu fandt vi ud af, hvilke tal dit "arsenal" garanterer.

Takket være et nyt fremdriftssystem, der kombinerer en hidtil uset 3,0-liters twin-turbo V6-motor med en 94 hk elmotor, tilbyder Artura en maksimal kombineret effekt på 680 hk og et maksimalt drejningsmoment på 720 Nm.

McLaren Artura

Kraften sendes udelukkende til baghjulene gennem en ny otte-trins dobbeltkoblingsautomatgearkasse (8. gear bruges som overgear for at hjælpe med at reducere forbruget ved marchhastigheder og bakgear kommer fra elmotoren).

Kombinationen af denne høje effekt med en relativt lav masse - 1498 kg i køreklar stand - gør, at McLaren Artura er i stand til at accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 3,0 s og nå 200 km/t på blot 8,3 s. Acceleration fra 0 til 300 km/t tager 21,5 s at gennemføre, før den maksimale hastighed (elektronisk begrænset) nås ved 330 km/t.

McLaren Artura

Den elektriske motor i denne nye hybrid superbil driver en 7,4 kWh lithium-ion batteripakke, der tilbyder en elektrisk autonomi på op til 30 km , selvom Artura i denne tilstand, udelukkende for elektroner, er begrænset til 130 km/t med maksimal hastighed.

McLaren Artura

Dette giver mulighed for, at korte hverdagsture kan gøres fuldstændig emissionsfrie, men det har samtidig en meget positiv indflydelse på acceleration og hastighedsgenvinding. Ifølge Richard Jackson, direktør for fremdriftssystemer hos McLaren: "Gasresponsen er meget mere præcis og aggressiv ved hjælp af elmotoren, noget vi allerede vidste, da vi udviklede P1 og Speedtail, men som nu har været muligt at forbedre ."

Den britiske producent garanterer, at batteriet udelukkende kan oplades fra forbrændingsmotoren og afslører, at "det kan gå fra 0 til 80 % kapacitet på få minutter under normale kørselsforhold". Den mest effektive løsning vil dog altid være gennem det eksterne ladestik på denne plug-in hybrid, som gennem et konventionelt kabel kan genvinde op til 80 % af energien på 2,5 timer.

McLaren Artura

McLaren har endnu ikke bekræftet indgangsprisen for Artura, som begynder at blive sendt i år, men priserne anslås at starte ved omkring 300.000 euro.

Lige, indtil videre tilbyder Artura (som standard) fem års garanti og seks års garanti på hybridsystemets batterier.

Læs mere