Mercedes-Benz Urban eTruck er den første 100 % elektriske lastbil

Anonim

Med Mercedes-Benz Urban eTruck har det tyske mærke til hensigt at bidrage til reduktionen af forurenende emissioner i byområder.

Mercedes-Benz præsenterede sin nye elektriske lastbil i Stuttgart, resultatet af en teknologi, der er blevet testet siden 2014 i mindre godstransportmodeller. Baseret på Mercedes-Benz Antos er Mercedes-Benz Urban eTruck en model, der er skræddersyet til byruter (på grund af dens autonomi), men stadig i stand til at bære 26 tons vægt.

Den tyske model er udstyret med et sæt på tre lithium-batterier forbundet til en elektrisk enhed – strømmen er ikke afsløret, men den har en rækkevidde på 200 kilometer. Det er en mere effektiv og økonomisk løsning sammenlignet med traditionelle lastbiler.

Mercedes-Benz-Urban-eTruck

SE OGSÅ: Mercedes-Benz Future Bus, det 21. århundredes autonome bus

"De elektriske drivlinjer, vi har set indtil videre, var ekstremt begrænsede til at blive brugt på lastbiler. I disse dage udvikler opladningsomkostninger, ydeevne og varighed sig så hurtigt, at det har ført til en vending af tendensen i distributionssektoren: Tiden er moden til en elektrisk lastbil”.

Wolfgang Bernhard, repræsentant for Daimlers lastbildivision

Denne teknologi er blevet testet på bykredsløb i Stuttgart, Tyskland, siden april sidste år, og resultaterne vil være kendt i begyndelsen af næste år. Det tyske brand har til hensigt at starte produktionen i 2020, på et tidspunkt, hvor andre producenter også forventes at præsentere "miljøvenlige" godstransportløsninger.

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere