Hollywood-stjerne til salg for 555.000 euro. Og nej, det er ikke en sportsvogn.

Anonim

Den pågældende klassiker er faktisk en meget mere beskeden transport, selvom den utvivlsomt er historisk og klassisk: den er en Fiat Bartoletti Transporter fra 1956, som gennem hele sit aktive liv var til tjeneste for Formel 1-hold, efter også at have skrevet historie i Biografen.

et fuldt liv

Designet til at transportere racerbiler, denne berømte Fiat Bartoletti Transporter, også kendt som Tipo 642, blev oprindeligt skabt til at transportere Maserati 250F fra det officielle trident-hold, som med argentineren Juan Manuel Fangio ved rattet vandt verdensmesterskabet i Formel 1 af 1957.

Året efter, med Maseratis afgang fra topkategorien, ville Bartoletti blive solgt til amerikaneren Lance Reventlow og stillet til tjeneste for hans F1-hold "Team America". Som med den ukendte og upålidelige Scarab stadig deltog i verdensmesterskabet i 1960, dog kun for at deltage i fem løb. Heraf nåede de kun at være i to i starten.

1956 Fiat Bartoletti Transporter

Allerede i 1964-65 vendte den italienske lastbil tilbage til konkurrencen, denne gang som transportkøretøj for Cobra de Carroll Shelby, der deltog i WSC — World Sportscar Championship. Eventyr, hvorefter han vendte tilbage til det gamle kontinent, for at tjene ordrer fra det britiske hold Alan Mann Racing, som deltog med Ford GT i verdensmesterskabet i kategorien.

Den filmiske oplevelse

Med den (aktive) afslutning på livet nærmer sig, er det tid til endnu en servicekommission, som transportkøretøj til Ferrari 275 LM racerprototyperne og adskillige Ferrari P — prototype "P", en serie konkurrencebiler med en midtermotor bagtil — da privatpiloten David Piper løb, og endelig sluttede i 1969-70 med salget til Steve McQueens Solar Productions for at deltage i, hvad der vil have været en af de sidste kultfilm for de racerelskere, med den amerikanske skuespiller: "Le Mans".

1956 Fiat Bartoletti Transporter

Med de filmmæssige forpligtelser opfyldt, ville den allerede berømte Fiat Bartoletti Transporter gå gennem hænderne på briten Anthony Bamford og hans racerteam JCB Historic, efterfulgt af en kommission, endnu en gang som transportkøretøj, af den Cobra, som forfatteren Michael Shoen ejede. Forladelsen, ren og enkel, i flere år i det fri, i Mesa, en by beliggende i Arizonas ørken, ville følge.

tilbagevenden til livet

Denne klassikers tilbagevenden til livet ville først ske et par år senere, med ankomsten til scenen af amerikaneren Don Orosco, entusiast og samler af racer Cobra og Scarab, og som endte med at erhverve Bartoletti, for at genvinde den fuldt ud.

I 2015 blev den første auktion foretaget, også af auktionsholder Bonham's, som til sidst ville fuldende sit salg, for et meget betydeligt beløb: 730 tusinde euro.

1956 Fiat Bartoletti Transporter

Tre år senere er Fiat Bartoletti Transporter til salg igen, igen gennem Bonham's, og for en sum, som auktionsholderen forudser lavere: mellem 555.000 og 666.000 euro.

Der er bare ingen Ferrari i navnet

Stadig på denne Fiat Bartoletti Transporter selv, skal det bemærkes, at den er baseret på det samme Fiat Tipo 642 RN2 'Alpine' buschassis som de "søstre", som dengang blev brugt af det officielle Ferrari-team, Ferrari Bartoletti Transporter. Ud over den samme dieselmotor med seks cylindre og 6650 cm3, med 92 hk effekt, garanterer en tophastighed på 85 km/t.

Med hensyn til karrosseriet blev det designet af træner Bartoletti fra Forli, Italien, som udnyttede de mere end 9,0 m i længden, næsten 2,5 m i bredden og tæt på 3,0 meter i højden, for at give det en kapacitet til at transportere tre racerbiler, en betragtelig mængde reservedele, plus en kabine, hvor mindst syv teammedlemmer kan rejse.

1956 Fiat Bartoletti Transporter

Med hensyn til den originale version har Fiat Bartoletti Transporter kun ikke længere fabriksmotoren, som blev erstattet af Don Orosco med en mere pålidelig og hurtigere turbodiesel af Bedford-oprindelse.

Interesseret i en Hollywood-stjerne?...

Abonner på vores Youtube-kanal.

Læs mere