Alt klar til starten af Dakar 2017

Anonim

Tilbage i Sydamerika starter det hårdeste terrænløb i verden denne mandag og løber indtil den næste 14.

Alt er klar til starten på 2017-udgaven af Dakar, der betegnes som en af de hårdeste og mest krævende i de senere år. For første gang er Paraguay vært for det mytiske terrænløb og bliver det 29. land, der er vært for Dakar. Det er netop i Asunción, hovedstaden i Paraguay, at 1. etape af Dakar 2017 begynder, en 39 km timet special på i alt 454 km til Resistance (Argentina).

Alt klar til starten af Dakar 2017 28473_1

Ud over 144 motorcykler, 37 quads og 50 lastbiler, skal 87 biler dyste om sejren i løbet. I modsætning til sidste års udgave, som inkluderede deltagelse af Carlos Sousa (Mitsubishi), vil vi denne gang ikke have nogen portugisisk repræsentant i bilkategorien. Showet bliver dog garanteret med navne som Giniel de Villiers, Nasser Al-Attiyah, Carlos Sainz, Sébastien Loeb og især Stéphane Peterhansel, som helt sikkert vil forsøge at beholde titlen, han vandt sidste år. Starten af løbet (biler) er planlagt til 14:03, Portugals fastland tid.

I holdklassificeringen starter Peugeot som hovedfavorit, en status opnået på grund af den «vidunderkvartet», som det franske hold råder over – Peterhansel, Sainz, Despres og Loeb – men også takket være den fornyede Peugeot 3008 DKR, en udviklingen af 2008, der sejrede sidste år.

Der vil være 11 portugisiske repræsentanter på cyklerne, på en liste ledet af de erfarne Paulo Gonçalves (Honda) og Hélder Rodrigues (Yamaha). De portugisiske piloter vil have den australske Toby Price som hovedmodstander.

Dakar 2017 starter i dag, og du kan følge alt her på Razão Automóvel.

Alt klar til starten af Dakar 2017 28473_2

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere