12. titel på Dakar for Stéphane Peterhansel

Anonim

Den franske rytter sluttede sidste etape på en 9. plads, godt 7 minutter fra vinderen Sébastien Loeb.

For Stéphane Peterhansel, som i gårsdagens special, var der kun brug for at kontrollere risiciene og styre den fordel, der var opnået i de foregående faser. Føreren af Peugeot 2008 DKR16 sluttede "kun" med den 9. bedste tid, nok til at sikre sin 12. sejr i Dakar.

Sébastien Loeb forløste sig selv fra en meget mere beskeden 2. uge og vandt 180 km specialen med en fordel på 1m13s i forhold til Mikko Hirvonen, som næsten ikke kunne bestige podiet i sin første deltagelse. Med denne kombination af resultater holdt Nasser Al-Attiyah (Mini) og Giniel De Villiers (Toyota) henholdsvis anden- og tredjepladsen. Qatar-køreren sluttede med en forsinkelse på 34m58s for Peterhansel, mens sydafrikaneren registrerede en forskel på 1t02m47s for franskmændene.

Dakar-27

På trods af Peugeots dominans i den første konkurrenceuge startede Stéphane Peterhansel Dakar på en diskret måde i modsætning til sin landsmand Sébastien Loeb. Den franske kører, som gjorde sin første optræden på Dakar, overraskede konkurrencen ved at vinde 3 af de 4 første etaper.

Loeb var dog ude af stand til at tilpasse sig de mere sandede forhold og så spanieren Carlos Sainz, vinder af 7. og 9. etape, tage føringen. Men på 10. etape satte Peterhansel farten op og præsterede et næsten perfekt løb, der overgik sin holdkammerat i det generelle klassement. Derfra hævdede franskmanden sin konsistens og klarede sig indtil slutningen, idet han vandt endnu en titel for at tilføje til hans enorme læseplan.

dakar

SE OGSÅ: Sådan blev Dakar født, det største eventyr i verden

På cyklerne var der heller ingen overraskelser: Den australske rytter Toby Price sluttede på fjerdepladsen i dagens special og sikrede sin første sejr og 15. i træk til KTM på Dakar. Hélder Rodrigues var den højest rangerede portugiser, efter Paulo Gonçalves, favorit til den endelige sejr, havde trukket sig på grund af en ulykke. Yamaha-rytteren var tredje ved ankomsten til Rosario og afsluttede sin 10. deltagelse på en femteplads i den samlede stilling.

Dermed slutter endnu en udgave af Dakar, der ligesom mange andre havde lidt af hvert: stærke følelser, overraskende præstationer og nogle skuffelser. I to uger blev piloter og maskiner sat på prøve og var i stand til at vise deres fingerfærdighed og beslutsomhed i de mest forskellige typer af overflade- og vejrforhold. "Verdens største eventyr" slutter i dag, men bare rolig, næste år er slut!

Følg Razão Automóvel på Instagram og Twitter

Læs mere