Audi Sport quattro S1 vender tilbage til Pikes Peak

Anonim

Gæt hvem der kom tilbage... Den mytiske Audi Sport Quattro S1, for mange den bedste rallybil nogensinde! (Det er i hvert fald for mig...)

Den kontroversielle firehjulstrukne model fra 1980'erne vender tilbage til Pikes Peak Ramp, i USA, 25 år efter, at Walter Röhrl satte en rekord, der står tilbage den dag i dag. Selvom alle biler i gruppe B er blevet udelukket fra rallyet efter adskillige alvorlige ulykker, vender Röhrl og maskinen, Sport quattro S1, den 8. juli tilbage til staten Colorado for at mindes de hjemve.

Ganske vist kender nogle af jer måske ikke Pikes Peak-ruten, men vær opmærksom på, at det er omkring 20 km af ren indsats. Udover vinden, der er karakteristisk for dette berømte bjerg, er målet mere end 4.000 meter højt, hvilket gør alting meget mere kompliceret for rytterne. Man skal tilbage til 1987 for at huske rekorden, som Walter Röhrl satte på den 600 hk maskine i en stigning på kun 10 minutter og 48 sekunder. Det var en rigtig festival med støv og stærke følelser:

Denne gang er stadig rekord i historien om denne rampe, på trods af at der allerede er registreret nogle hurtigere tider, men det skete først efter at Pikes Peak modtog et nyt tæppe med asfalterede områder.

Heldigvis får vi mulighed for at se Walter Röhrl og S1 bestige for anden gang det snoede Pikes Peak-kredsløb, som selv med de indførte ændringer forbliver en af de sværeste i hele verden gennem sine 150 kurver. Vi ser frem til at…

Audi Sport quattro S1 vender tilbage til Pikes Peak 30078_1

Tekst: Tiago Luís

Læs mere