Luca di Montezemolo: LaFerrari er toppen af det italienske mærke

Anonim

Maranellos hus har netop præsenteret i Genève, hvad de anser for at være dets "mesterværk". Ferrariernes Ferrari: LaFerrari.

Ventetiden er endelig forbi. Efter mange teasers – altid blomstret af de journalistiske spekulationer, der normalt følger med Ferrari-lanceringen, er den seneste søn af Maranellos hus netop blevet introduceret. Og dåben - for ikke at sige fødslen... - skete lige foran os, under biludstillingen i Genève.

Ceremonimesteren foran en enorm bataljon bestående af hundredvis af journalister og fotografer med kamera i hånden var, som sig hør og bør, Luca di Montezemolo, præsident for det italienske mærke. Hendes udtryk gav ikke plads til tvivl: Maranello er stolt af sit afkom. Di Montezemolo tøvede ikke med at sige, at dette er "LaFerrari", eller i en bogstavelig oversættelse til vores sprog: Ferrari! Deraf navnet «LaFerrari».

ferrari-laferrari-geneve1

Men vil LaFerrari have nogen argumenter for at være Ferrariernes Ferrari? Lad os starte med æstetikken. Jeg indrømmer, at efter en halv time uafbrudt, hvor jeg kunne se, høre og føle LaFerrari, når jeg kiggede på billederne, føler jeg mig mindre imponeret over dens design. Men live, alle linjer og kurver i dit design giver mening. Hvis vi vil foretage sammenligninger, svarer det at se LaFerrari på foto til at se en udstilling af kunst gennem fotos: der er noget, der går tabt i denne formidling.

Sandheden er, at designet fungerer godt. Men måske ikke så meget, som nogle havde håbet...

Ferrari LaFerrari

På det teknologiske område har Ferrari omsat al sin knowhow i praksis. En vis konservatisme er blevet lagt til side, det er sandt. Men ikke nok til at opgive V12-arkitekturen. De 12 cylindre er der stadig, samt den generøse kapacitet på 6,2 liter, der er i stand til at blæse op til 9250 o/min. Alt dette på bekostning af en mindre og mere turboladet enhed, som er ved at blive moderne i branchen.

I stedet blev "adelen" af motoren efterladt uberørt, og varmemotoren blev valgt til at blive assisteret med en elektrisk enhed, en absolut førsteplads for Ferrari. Den første giver 789 hk effekt, mens den anden tilføjer yderligere 161 hk til denne ligning. Hvad udgør det skræmmende tal på 950 hk effekt. Vi er officielt gået ind på feltet "rumskibe"!

ferrari-laferrari

Hvis man oversætter dette til mere konkrete tal, er det, der er på spil, en acceleration fra 0-100 km/t på mindre end 3 sekunder og fra 0-200 km/t på mindre end 7 sekunder. Hvis du venter 15 sekunder, råder vi dig til ikke at tage øjnene fra vejen (eller banen...), fordi de på det tidspunkt allerede har spillet med 300 km/t. Altså 2 sekunder hurtigere end rivalen Mclaren P1!

Ferrari LaFerrari 2

Tal, der ikke er uafhængige af, at elmotoren giver en ekstra dosis konstant drejningsmoment ved alle hastigheder. Denne motor er drevet af et batteriopladningssystem, der ligner det, der bruges i Scuderia Ferrari, som regenererer den energi, der spredes under bremsning, og udnytter al den kraft, der ikke bruges af motoren. Systemet fik navnet HY-KERS.

Sammenlignet med LeFerrari er LeFerrari 3 sekunder hurtigere end F12 og 5 sekunder hurtigere end forgængeren på den berømte Fiorano-bane, ejet af det italienske mærke.

Alle grunde til, at Ferrari er sikker på sit vidunderbarn. Lad kampene begynde!

Tekst: Guilherme Ferreira da Costa

Læs mere