Kold start. Hvorfor kaldte de ikke den nye Ferrari 296 GTB Dino?

Anonim

Selv (og sent) Sergio Marchionne, da han ledede Ferrari (2014-2018), lovede endda en ny Dino med V6-motor. Men nu hvor 296 GTB er blevet afsløret, siger Enrico Galliera, Ferraris kommercielle direktør, at de aldrig har overvejet det navn for det italienske mærkes hidtil usete V6-supersport.

Dette skyldes, at den første Dino 206 GT (1968), på trods af at den er blevet udviklet og produceret af Ferrari, ikke blev betragtet som en, heller ikke af Ferrari; kunne vi læse i modelbrochuren "Lille, skinnende, sikker ... næsten en Ferrari".

Årsagerne til dette blev opsummeret af Galliera selv i udtalelser til Autocar:

"Det er sandt, der er nogle ligheder - især motoren. Men Dino bar ikke Ferrari-symbolet, fordi den blev udviklet for at tiltrække nye kunder, gå ind i et nyt segment, og Ferrari gik på kompromis med hensyn til dimensioner, plads, ydeevne og pris."

Enrico Galliera, Ferraris kommercielle direktør
Dino 206 GT, 1968
Dino 206 GT, 1968

Galliera konkluderer, at 296 GTB på den anden side "er en rigtig Ferrari", meget mere kraftfuld og med en anden form for ambitioner.

Dinos arv er ikke blevet glemt af mærket, der i dag omfavner den som enhver anden Ferrari, selvom den ikke bærer symbolet på den frodige hest.

Om "Koldstarten". Fra mandag til fredag på Razão Automóvel er der "koldstart" kl. 8.30. Mens du nipper til din kaffe eller får modet til at starte dagen, skal du holde dig opdateret med sjove fakta, historiske fakta og relevante videoer fra bilverdenen. Alt sammen med mindre end 200 ord.

Læs mere