Mikko Hirvonen leder Rally de Portugal

Anonim

Mikko Hirvonen, Ford-kører, angreb Rally de Portugal «med alt», og resultatet var et vellykket angreb på ledelsen.

Mikko Hirvonen var ikke til justeringerne i den sidste special på denne anden dag af Rally de Portugal. Ford/M-Sport-køreren, resultatet af en syvende etape uden fejl, fører nu det portugisiske løb i World Rallys.

I hælene på Mikko Hirvonen, et usædvanligt navn, der ser ud til at have fundet inspiration i Algarve-landskaberne til at få Ford Fiesta RS WRC til at "flyve". Vi taler om Ott Tanak, den estiske kører, der ligger på en samlet 2. plads, kun 3,7 sekunder fra førstepladsen.

På 3. pladsen kommer verdensmesteren, Sebastien Ogier, pilot for Volkswagen-teamet. Den franske kører kan have mistet føringen i rallyet, hæmmet af at være den første på vejen, selvom der er dem, der tyder på, at Ogier bevidst har 'hævet foden' for at starte i en bedre position i morgendagens etaper. Alt er med andre ord åbent i kampen om den endelige sejr.

En kamp, der nu finder sted med tre ryttere, efter at Jari-Matti Latvala trak sig i Silves-specialen efter et tab.

Hyundai er også meget positiv med tre sejre i kvalifikationen, og spanieren Dani Sordo indtager den samlede 5. plads, bag Mads Ostberg, ombord på en Citroen.

Morgendagen vil også omfatte i alt seks specialer, med to passager gennem de spektakulære dele af Santa Clara, Malhão og Santana da Serra.

Nedenfor er den generelle klassifikation, i slutningen af denne anden dag:
1. Mikko Hirvonen (M-Sport), 1:25:05,6
2. Ott Tanak (M-Sport), +3,7s
3. Sebastien Ogier (Volkswagen), +6,5s
4. Mads Ostberg (Citroen), +25,6s
5. Dani Sordo (Hyundai), +25,7s
6. Thierry Neuville (Hyundai), +42,0s
7. Henning Solberg (Ford Fiesta), +1m42,3s
8. Juho Hanninen (Hyundai), +1m58,2s
9. Andreas Mikkelsen (Volkswagen), +2m16,2s
10. Martin Prokop (Jipocar), +2m59,2s

Læs mere