E3. Toyotas nye platform for hybrider og elektriske kun til Europa

Anonim

E3 er navnet på den nye platform, som Toyota udvikler specifikt til Europa, som først skulle komme i anden halvdel af indeværende årti.

Den nye E3 vil være kompatibel med konventionelle hybrid-, plug-in-hybrid- og al-elektriske drivlinjer, hvilket vil give Toyota større fleksibilitet og mulighed for at tilpasse motorblandingen til markedets behov.

Selvom den er ny, vil E3 kombinere dele af de eksisterende GA-C-platforme (brugt f.eks. i Corolla) og e-TNGA, der er specifikke for elektriske og debuterede af den nye elektriske crossover bZ4X.

Toyota bZ4X

Selvom der stadig er flere år tilbage, har Toyota allerede besluttet, at E3 skal installeres på fabrikkerne i Storbritannien og Tyrkiet, hvor flere modeller baseret på GA-C i øjeblikket produceres. De to fabrikker har en samlet produktion på 450.000 enheder om året.

Hvorfor en specifik platform for Europa?

Siden den introducerede TNGA (Toyota New Global Architecture) i 2015, hvorfra platforme GA-B (brugt i Yaris), GA-C (C-HR), GA-K (RAV4) og nu e-TNGA er kommet ud, er alle platformbehov syntes at være dækket.

Men ingen af de seks forudsete 100% elektriske modeller, der vil stamme fra e-TNGA, vil være i stand til at blive produceret på det «gamle kontinent», hvilket tvinger dem til at importere dem alle fra Japan, som det vil ske med den nye bZ4X.

Ved at designe E3 som en multi-energi platform (i modsætning til e-TNGA), vil den tillade produktion af 100 % elektriske modeller lokalt sammen med dens hybridmodeller uden behov for at skabe specifikke produktionslinjer eller endda bygge en ny fabrik til formålet.

Hvilke modeller vil E3 være baseret på?

Ved at samle dele af GA-C og e-TNGA vil E3 udlede alle Toyotas C-segment modeller. Vi henviser således til Corolla-familien (hatchback, sedan og varevogn), den nye Corolla Cross og C-HR.

Indtil videre er det ikke muligt at bekræfte, hvilken model der vil lancere den nye base.

Kilde: Automotive News Europe

Læs mere