Jaguar Heritage Challenge vender tilbage i 2016

Den anden sæson af Jaguar Heritage Challenge, Jaguars klassiske modelmesterskab, der er åben for modeller fra før 1966, har grønt lys for 2016.

Efter en vellykket første sæson, som bød på omkring 100 kørere, besluttede Jaguar at gentage udfordringen. Det første løb i sæson to er planlagt til Donington Historic Festival den 30. april 2016, og det ejendommelige "femte løb" vil blive bekræftet i løbet af de næste par uger. Det er også kendt, at Nürburgring Oldtimer Grand Prix kommer med på kalenderen for andet år i træk.

2016 Jaguar Heritage Challenge Race Series vil blive afholdt over fire weekender mellem april og august, hvor rytterne får mulighed for at konkurrere på anerkendte kredsløb i Storbritannien og Tyskland, og et meget specielt femte løb, hvis dato vil blive bekræftet i de kommende uger .

Bekræftede datoer for 2016 Jaguar Heritage Challenge Race Series:

• Donington Historic Festival: 30. april – 2. maj
  • Brands Hatch Super Prix: 2. og 3. juli
  • Nürburgring Oldtimer Grand Prix: 12. – 14. august
  • Oulton Park: 27. – 29. august

En lang række modeller fra Jaguars historie var repræsenteret i 2015, herunder en E-Type (SSN 300), som havde tilhørt Sir Jackie Stewart, og som blev kørt af Mike Wilkinson og John Bussell – vandt den samlede slutrunde på Oulton Park. Sammen med en række imponerende D-type Mkl og Mkll repræsenterede E-Type, XK120 og XK150 mærkets mest ikoniske klassikere. Annonceringen af denne nye løbskalender falder sammen med offentliggørelsen af vinderne af Jaguar Heritage Challenge 2015-priserne, som en anerkendelse af en spændende sæson med mindeværdig historisk racing.

Den samlede vinder, som havde en fuldstændig solid og bemærkelsesværdig sæson, var Andy Wallace og hans MkI-salon. Med to andenpladser i det første løb på Donington Park og Brands Hatch, noterede Andy tre B-klasse sejre, hvilket gav ham det maksimale antal point i den endelige stilling.

"Det er en ære at modtage den maksimale pris i Jaguar Heritage Challenge , da det var enormt sjovt at konkurrere med så mange talentfulde kørere, såvel som på et så varieret gitter af Jaguar Heritage-modeller. Jeg kan ikke vente med at vende tilbage til konkurrenceudfordringen ved 2016 Challenge." | Andy Wallace

For at vende tilbage til resultaterne sluttede Bob Binfield som nummer to. Binfield, med sin imponerende E-Type, tog førstepladsen, to andenpladser og tredjepladsen i alle fem løb, idet han ikke kvalificerede sig ved Brands Hatch. John Burton fuldførte podiet ved prisoverrækkelsen efter at have vundet to spektakulære sejre på Brands Hatch og Oulton Park og en andenplads på Nürburgring.

SE OGSÅ: Baillon Collection: hundrede klassikere overladt til tidens nåde

Vinderne modtog et Bremont-ur fra Jaguar-kollektionen og et Globetrotter-bagagesæt. En særlig Spirit of the Series-pris blev også givet til Martin O'Connell, som deltog i fire af de fem løb og fik en perfekt start ved at vinde sin kategori og samlet i første runde. Men heldet var ikke på hans side, og tre mekaniske problemer tvang ham til at opgive de tre resterende løb. Han viste altid fremragende køreevner og selv at skulle ind i pitten var han i spidsen for alle løb.

"Sammen med Heritage Parts-serien af dele og køretøjsrestaurering har Jaguar Heritage Challenge til formål at støtte og fremme en passion for Jaguar-mærket og dets ikoniske modeller. Konkurrencerne og kammeratskabet mellem rytterne var noget fantastisk at være vidne til og gav en fortjent hyldest til mærkets rige konkurrenceafstamning”. | Tim Hanning, leder af Jaguar Land Rover Heritage

Ryttere, der ønsker at deltage i 2016-mesterskabet, kan besøge den nye sæsonspecifikke hjemmeside på http://www.hscc.org.uk/jaguar-heritage-challenge for mere detaljeret information om, hvordan man deltager.