25 år senere. Husk Rui Madeiras sejr i verdensmesterskabet i rally

Anonim

Rui Madeira og Nuno Rodrigues da Silva. En succesfuld duo, der ved deres første forsøg overraskede alle og alt ved at vinde Group N World Rally Championship (FIA Cup).

Ved rattet af en Mitsubishi Lancer Evo malet i Galps farver skrev Rui Madeira et af de smukkeste kapitler i den nationale bilismes historie. Ved hans side, der satte kursen og tempoet, fulgte Nuno Rodrigues da Silva.

Lige så konkurrencedygtig i dag, som han var for 25 år siden, har Rui Madeira stadig Mitsubishi Lancer Evo III i sin garage, som han blev kronet som verdensmester med. En bil, der trods sin alder i hænderne på chaufføren fra Almada stadig har tempoet til at møde den seneste Lancer Evolution EVO VIII og IX, der konkurrerer i nationale stævner.

25 år senere. Husk Rui Madeiras sejr i verdensmesterskabet i rally 2141_1
Constálica Rallye Vouzela 2020. Sjette samlet, og et par hundrededele af et sekund fra den hurtigste tid i PEC5. Rui Madeira fløj med sin historiske EVO mod nyere biler.

Men denne gang tager Rui Madeira og Nuno Rodrigues da Silva ikke Mitsubishi Lancer Evo III ud af garagen for at stille spørgsmål til konkurrenterne.

Vend tilbage til Arganil, 25 år senere

Var det for at huske deres sejr i World Rally Championship Group N (FIA Cup), at dette par - eller skulle jeg skrive en trio? — tog Mitsubishi Lancer EVO III med Galp (og nu MEO) farverne ud af garagen i Almada igen.

En udflugt, der modsat det sædvanlige ikke var til at konkurrere, det var til at huske.

Se dokumentaren her:

25 år senere vendte Rui Madeira og Nuno Rodrigues da Silva tilbage til Arganil og optog alt på video i denne dokumentar underskrevet af Ricardo Mattozzi. En tilbagevenden, der tjente til at huske et af de vigtigste år i deres karriere og også historien om national motorsport.

To mænd, der, når de har dragten på og går ind i Evo III i Galps farver, træder tilbage i tiden. Det siger konkurrencen. 30 år senere fortsætter Rui Madeira med at vise, hvordan man kører en rallybil. Historien fortsætter.

25 år senere. Husk Rui Madeiras sejr i verdensmesterskabet i rally 2141_2

Læs mere