Ogiers tidlige afgang fik Citroën Racing til at... opgive WRC

Anonim

Rally-verdensmesterskabet har netop mistet et fabrikshold, hvor Citroën Racing satte en stopper for deres WRC-program.

Beslutningen kom efter, at Sébastien Ogier havde bekræftet de mistanker, der længe havde indikeret, at han ville forlade holdet, efter et år, hvor resultaterne ikke levede op til hans forventninger.

Ifølge Citroën Racing, som i 2020 havde Ogier/Ingrassia og Lappi/Ferm i sine rækker, førte franskmandens afgang og manglen på en topkører til rådighed til at tage hans plads i næste sæson til denne beslutning.

Vores beslutning om at trække sig fra WRC-programmet i slutningen af 2019 følger Sébastien Ogiers valg om at forlade Citroën Racing. Selvfølgelig ønskede vi ikke denne situation, men vi vil ikke se frem til 2020-sæsonen uden Sébastien.

Linda Jackson, generaldirektør for Citroën

satse på privat

Trods Citroën Racings afgang fra WRC, vil det franske mærke ikke helt trække sig fra stævnerne. Ifølge en erklæring fra mærket vil Citroën-kundernes konkurrenceaktiviteter gennem PSA Motorsport-holdene blive styrket i 2020 med en stigning i støtten til C3 R5-kunder.

Abonner på vores nyhedsbrev

Citroen C3 WRC

I denne forbindelse sagde Jean Marc Finot, direktør for PSA Motorsport: "vores passionerede motorsportsspecialister vil være i stand til at demonstrere deres talent i de forskellige discipliner og mesterskaber, hvor Groupe PSA-mærkerne er involveret".

Abonner på vores Youtube-kanal.

På randen af endnu en Citroën-exit fra WRC (i 2006 kørte de franske biler i det semi-officielle Kronos Citroën-team), er det ikke for meget at huske numrene på det franske mærke. I alt er der 102 verdensrallysejre og i alt otte konstruktørtitler, hvilket gør Citroën til et af de mest succesrige mærker i kategorien.

Læs mere