Alpine A110 tilbage til rally, men...

Anonim

Den kompakte og lette franske sportsvogn havde allerede gjort sig kendt i konkurrenceversioner til kredsløbene, nemlig A110 Cup og A110 GT4. Nu er det tid til at angribe rallysektionerne med det nye Alpine A110 Rally.

Forvent dog ikke, at vi ser Alpine A110 Rally tage imod WRC-monstrene, den (relativt) kompakte Yaris, i20 eller C3 for at forsøge at kopiere verdensmesterskabet opnået af den eponyme Alpine i 1973 - det var den første til at vinde verdensmesterskabet i rallyer — og to gange vinder af Rally de Portugal.

A110 Rally vil konkurrere i R-GT-kategorien, bestemt til GT - som hovedregel sport designet fra bunden, med lukket eller åbent karrosseri, og selvom de har fire drivhjul, kan konkurrenceversionen kun have to drivhjul .

Alpine A110 Rally 2020

I øjeblikket kan vi sige, at R-GT er et et-medlems musikalsk band, Abarth 124 R-GT, som har opnået alt, hvad der er at erobre. Den eneste modstand er givet af nogle Porsche 911 GT3 Cups (996, 997), konverteret af privatpersoner til denne kategori.

Abonner på vores nyhedsbrev

Der har været andre maskiner, der er blevet introduceret, eller som aldrig er gået ud over prototypestatus, såsom en officiel Porsche Cayman; og det dukkede op lige så hurtigt som de forsvandt, ligesom Lotus Exige R-GT - kun Abarth forbliver aktiv, og med meget god officiel støtte.

Alpine A110 Rally 2020

Introduktionen af Alpine A110 Rally vil puste nyt liv i denne kategori og forhåbentlig en rigtig rival til Abarth 124 R-GT.

Alpine A110 Rally

Med udgangspunkt i den anden A110 i konkurrencen fik den nye A110 Rally en ny affjedring, der kan justeres i tre retninger, et nyt bremsesystem fra Brembo og det lovpligtige sikkerhedsudstyr som et rullebur og et sekspunktsselesystem.

Alpine A110 Rally 2020

Mekanisk har Alpine A110 Rally samme 1,8 Turbo som seriebilen, men her med 300 hk — tal, der både i kapacitet og effekt falder sammen med dem fra Abarth 124 R-GT, hvis motor stammer fra Alfa Romeo 4C . Gearkassen er nu sekventiel med seks hastigheder (rattet inkluderer skovle), og vil også have et selvlåsende differentiale.

Udviklingen var ansvarlig for Signatech, Alpines partner, ikke kun i dette projekt, men også i de andre A110'ere i konkurrencen, Cup'en og GT4, foruden bygherrens indsats ved WEC. Som testkører stolede Alpine hovedsageligt på tjenesterne fra Emmanuel Guigou (flere fransk 2WD-rallymester) og Laurent Pellier (2015 fransk juniormester).

FIA-godkendelse afventer stadig, men ifølge Alpine skulle den være færdig i løbet af de kommende uger, hvor de første leverancer finder sted i begyndelsen af næste år. Grundprisen vil være omkring 150 tusind euro , uden muligheder (disse inkluderer dataindsamling og... den karakteristiske alpeblå farve, som findes i seriebilen).

Læs mere