Fremtiden er elektrisk, og ikke engang lommeraketter slipper ud. 5 nyheder indtil 2025

Anonim

Lommeraketten er død, længe leve lommeraketten? På denne ubønhørlige rejse fra bilen til dens elektrificering gør Alpine, CUPRA, Peugeot, Abarth og MINI sig klar til at genopfinde den kompakte sportsvogn, som vil bytte oktan til elektroner.

Der er stadig lommeraketter på markedet (men færre og færre) og i år så vi endda denne niche blive beriget med ankomsten af den fremragende Hyundai i20 N, men skæbnen for disse små og rebelske oktanmodeller ser ud til at være sat, af reguleringskraft mod emissioner — det er et spørgsmål om (få) år, før de skal forlade scenen.

Men bag kulisserne i bilindustrien er en ny og hidtil uset generation af lommeraketter allerede ved at blive klargjort, og de vil være et "dyr" helt anderledes end det, vi har kendt indtil nu.

Hyundai i20 N
Hyundai i20 N

Det er fordi, vi bliver nødt til at glemme alt om de benzindrevne lommeraketter, som vi kender og elsker så godt, som larmer, når du knuser speederen, som giver "pop og brag" som standard, og har tre pedaler for større interaktion og kontrol.

Den nye "art", der vil tage dens plads, vil være 100 % elektrisk og 100 % mere... let. Mere tilgængelig ydeevne, absolut linearitet i leveringen, uden ineffektive afbrydelser for at ændre relationer. Men vil de "komme under huden" som nogle af nutidens og fortidens lommeraketter? Om et par år ved vi det.

Det tætteste, vi i dag er på denne fremtidige virkelighed, er MINI Cooper SE , den elektriske udgave af den velkendte MINI, der med 135 kW eller 184 hk i forvejen garanterer respektable tal, hvilket 7,3'erne bevidner i 0-100 km/t og kommer med et matchende chassis, hvilket giver den skarpeste dynamiske holdning af alle de små elektriske, der sælges i dag.

Mini Electric Cooper SE

Med en ny generation af den klassiske tredørs MINI planlagt til 2023, er forventningerne høje til de mere sporty varianter, og det er håbet, at de vil give mulighed for overlegen rækkevidde - kun 233 km på den nuværende model.

Fransk svar

Flere forslag til denne niche er planlagt, og det første, vi bør vide, vil sandsynligvis være Peugeot 208 PSE , med rygter, der også peger på år 2023 for dets afsløring, der falder sammen med restylingen af den succesrige franske model.

Der findes allerede en e-208, med 100 kW eller 136 hk effekt og et 50 kWh batteri, men forventningen er, at fremtidens 208 PSE (Peugeot Sport Engineered) vil tilføje mere kraft for at sikre større ydeevne.

Peugeot e-208 GT
Peugeot e-208 GT

I øjeblikket går der kun rygter om, hvor mange flere heste, eller rettere kilowatt, det vil bringe. Ifølge Car Magazine kommer den fremtidige 208 PSE med 125 kW effekt eller 170 hk. En beskeden tilføjelse, men en der burde garantere syv sekunder eller lidt mindre på den klassiske 0-100 km/t. Som reference laver e-208 8.1s.

Batteriet bør forblive på 50 kWh på grund af fysiske begrænsninger af CMP-platformen, som vil oversætte til en rækkevidde på 300 km eller lidt mere.

Men den største forventning vil være angående chassiset. Hvis 508 PSE, den første Peugeot Sport Engineered til at blive frigivet, er en indikation af, hvad vi kan finde i fremtidens 208 PSE, er der håb for denne 100% elektriske lommeraket.

I det følgende år, i 2024, skulle vi møde, hvem der vil være dens største potentielle rival, den alpine baseret på fremtidens Renault 5 elektrisk. Stadig uden et endeligt navn ved vi allerede, at Alpines fremtidige elektriske lommeraket vil have større "ildkraft".

Renault 5 Alpine

Hvis Renault 5 electric vil have 100 kW effekt (136 hk), vil Alpine montere den samme elmotor som den nye Mégane E-Tech Electric, 160 kW (217 hk), hvilket burde garantere en tid i 0-100 km/t under seks sekunder.

Den får motoren som en elektrisk Mégane, men det er usandsynligt, at den kommer til at bruge det 60 kWh batteri, der udstyrer den, og som garanterer mere end 450 km autonomi. Mest sandsynligt vil den bruge 52 kWh-batteriet, det største, der er planlagt til Renault 5 Electric, og som skulle garantere omkring 400 km autonomi.

Ligesom Peugeot 208 PSE vil Alpine også være en forhjulstrækker, efter bedste hot hatch-tradition eller, i denne specifikke gruppe, lommeraket. Og det burde være en skarp kontrast til Renault Sport, der har præget de sidste par årtier på dette niveau.

Italienerne forbereder også elektrisk "forgiftet" lommeraket

Forlader Frankrig og går ned mod syd, i Italien, vil 2024 også være året, hvor vi møder den første elektriske skorpion af Abarth.

Abarth Fiat 500 elektrisk

Lidt eller intet vides om den fremtidige elektriske italienske lommeraket, men lad os antage, at det højst sandsynligt vil være en "forgiftet" version af den nye Fiat 500 electric. Den elektriske bybil er udstyret med en 87 kW (118 hk) motor, som giver mulighed for 9,0s ved 0-100 km/t — vi tror på, at den heldigvis vil overgå den værdi hos Abarth. Det er tilbage at se for hvor meget.

I dag kan vi stadig købe Abarth 595 og 695 udstyret med en 1.4 Turbo fuld af kraft og karakter, og på trods af deres mange begrænsninger - som vi opdagede i vores seneste pocket rakettest fra scorpion-mærket - er det svært at modstå charmen. forslag. Vil den nye elektriske skorpion være lige så fortryllende?

spansk oprører

Sidst, men ikke mindst, vil vi se 2025-produktionsversionen af CUPRA UrbanRebel , det sprudlende koncept, der blev afsløret for næsten en måned siden på biludstillingen i München.

CUPRA UrbanRebel Concept

Prøv at visualisere konceptet uden de overdrevne aerodynamiske rekvisitter, og vi får et tæt billede af, hvad der bliver den fremtidige produktionsversion af modellen.

Produktionsversionen af UrbanRebel bliver en del af en ny generation af kompakte elektriske modeller fra Volkswagen Group, som vil bruge en kortere og forenklet version af MEB, for at gøre dem mere overkommelige.

Den får også forhjulstræk, og det ser ud til, at CUPRA UrbanRebel bliver udstyret med en elmotor på 170 kW eller 231 hk, hvilket sætter den på linje med Alpine, hvad angår ydeevne.

CUPRA UrbanRebel Concept

Lidt eller intet andet er kendt om den fremtidige spanske elektriske lommeraket, men underligt nok har vi en idé om, hvor meget den vil koste, på trods af at den er næsten fire år væk.

Det nye 100 % elektriske CUPRA-forslag, som vil blive placeret under det nye Born, vil præsentere en pris 5000 euro højere end den, der blev annonceret for den fremtidige Volkswagen på samme grundlag, forudsat af koncept-ID. Liv.

Med andre ord bør den fremtidige produktionsversion af UrbanRebel starte ved 25 tusinde euro, selvom denne pris næppe er den mere sporty version af den fremtidige model.

Læs mere