Seks cylindre er ikke nok. Denne Porsche 911 har en V8

Anonim

Det er ikke første gang, vi her beskæftiger os med "motorbytte", eller motorbytte, hvor vi i motorrummet på en bil finder noget, der simpelthen ikke burde være der. Uanset om det er en 2JZ-GTE, en Toyota Supra inline sekser i en Rolls-Royce, en V8 Ferrari i en Toyota GT86 eller den bragende F20C fra Honda S2000 i en diskret Mercedes-Benz C-Klasse - alle sammen imponerende og til nogle, kætterske.

Men det, vi bringer dig i dag, er uden tvivl det ultimative kætteri. Denne Porsche 911 , i kanariegul, drives ikke af den ærede sekscylindrede bokser, men af en V8(!) - en stor, meget amerikansk "good old vee eight". Ved at gnide salt ind i såret er det en General Motors LS6 , som udstyrede Chevrolet Corvette (C5) Z06.

Ejeren af denne fusion mellem den mest ikoniske af europæiske sportsgrene og hjertet af en af de mest ikoniske nordamerikanske sportsgrene er hr. Bob Radke. Også selv en professionel i tuningverdenen købte han for meget få penge denne Porsche 911 S fra 1975. I stedet for den sekscylindrede boxer var der kun én tom plads - ikke underligt, at det kostede ham så lidt.

Porsche 911 S LS6 V8

Fyld tomrummet på den amerikanske måde...

Tomrummet skulle udfyldes, men Radke ledte ikke efter den 175 hk (lidt mindre i USA) 2,7-liters boxer sekscylindret original 911 S. Resultatet er, hvad der er i sigte, og selv da er det ikke alt, du skulle gøre var at sætte en kæmpe V8'er bag på 911'eren - også denne fik noget "støv".

Porsche 911 S LS6 V8
Ligner ikke en sekscylindret boxer

GM LS6 er en 5,7 l V8, der i Corvette Z06 leverer omkring 411 hk og 542 Nm. På trods af at den er mere end det dobbelte af, hvad 911 S oprindeligt leverede, modificerede Bob Radke, gennem Westech Performance, motoren - slaglængden er blevet forlænget , nye indsugnings- og udstødningsmanifolder, nyt omvendt kølesystem, nye injektorer og større brændstofledninger —, hvilket får den samlede kapacitet til at stige til 6,3 l, samt effekt- og drejningsmomenttal til at stige markant op til 611 hk og 736 Nm.

Passer det?

At montere dette monster bag på Porsche 911 S var overraskende nemmere, end du måske tror. V8 "lille blok" eller lille blok - ironisk navn, ikke? — fra GM er en stødstang med kun to ventiler pr. cylinder. Det betyder, at knastakslen, som styrer ventilerne, ikke er placeret i topstykket, over cylinderbanken, men mellem motorens to V-bøjninger. Dette resulterer i en ekstremt kompakt V8, kortere og smallere end andre V8'ere, og også lettere.

Porsche 911 S LS6 V8

Bob Radke henvendte sig til Renegade Hybrids, som har specialiseret sig i at sætte V8'ere ind i Porscher, for at udføre opgaven - ja, det er ikke enestående. Der er flere 911 derude med Corvette V8s, se Renegade Hybrids hjemmeside.

Utroligt nok passer V8'eren ikke kun, uden behov for strukturelt at tilpasse 911'erens bagsektion, de formåede at drage fordel af de originale støttepunkter - at vende denne 911 S tilbage til sin oprindelige konfiguration i fremtiden med en sekscylindret bokser, vil ikke være hovedpine.

Men hvad med vægten? En V8 burde ikke gøre noget med 911'erens delikate vægtfordeling. Men mærkeligt nok er denne 911 S V8 lidt lettere (14 kg) end den originale 911 S 2.7 og med den foretrukne vægtfordeling "1 a 2%," ifølge til Radke.

Gearkassen kommer fra en Porsche 930 - den første 911 Turbo - hvilket betyder blot fire hastigheder; akselakslerne var forstærket og hjulene er fra BW Motorsport, pakket ind i Toyo Proxes R1R dæk.

Porsche 911 S LS6 V8

Kætteri eller ej, sandheden er, at denne 911 brøler som en Corvette, og lyden der kommer fra den er berusende. Ifølge Hagerty, forfatteren af videoen, rapporterer, at denne 911 S V8, siden optagelsen, allerede har modtaget nogle ændringer - den blev sænket og modtog nye forbøsninger, i stand til bedre at udnytte mere end 600 hk ren amerikansk muskel.

Læs mere