Farvel, Formel E. Audi satser på Dakar i 2022 og vender tilbage til Le Mans

Anonim

Data er stadig sparsomme, men oplysningerne er officielle. Fra 2022 og fremefter vil Audi køre i Dakar, efter at have allerede afsløret en teaser af prototypen, med hvilken den har til hensigt at "angribe" det mest berømte terrænløb i verden.

Ifølge det tyske mærke vil debuten på Dakar blive lavet med en prototype, der "kombinerer elektrisk mekanik med et batteri med høj kapacitet og en højeffektiv energikonverter".

Den "højeffektive energikonverter", som Audi henviser til, er en TFSI-motor, der vil fungere som en rækkeviddeforlænger, der oplader batteriet. Selvom vi allerede ved alt dette, er information såsom batterikapacitet, dens autonomi eller kraften i denne prototype stadig ukendt.

Audi Formel E
På trods af, at de ikke længere har et fabrikshold, planlægger Audi at tillade private hold i fremtiden at bruge den elektriske mekanik i deres Formel E-biler.

For Markus Duesmann, bestyrelsesformand, vil Audi køre i Dakar, da dette er "det næste skridt i elektrificeret motorsport". Efter hans mening er den ekstreme efterspørgsel, som køretøjer er underlagt i testen, det "perfekte testlaboratorium" til at udvikle de elektrificeringsløsninger, som mærket har til hensigt at anvende på sine modeller.

Vend tilbage til Le Mans og farvel til Formel E

Selvom Audis debut på Dakar fanger det meste af opmærksomheden, er det tyske mærkes engagement i motorsport ikke begrænset til alt terræn.

Abonner på vores nyhedsbrev

På denne måde gør brandet med fire ringe sig klar til at vende tilbage til udholdenhedskonkurrencer, mere præcist på 24 timers Le Mans - efter at have vundet 13 sejre mellem 2000 og 2014 - og Daytona, med planer om at gå ind i LMDh-kategorien. Indtil videre er der stadig ingen dato fastsat for denne tilbagevenden.

Det vigtigste budskab til vores fans er, at motorsport fortsat vil spille en vigtig rolle hos Audi

Julius Seebach, direktør for Audi Sport

Endelig vil Audi opgive Formel E efter sæsonen 2021. Til stede i kategorien siden 2014, dér har Audi vundet 43 podier indtil videre, hvoraf 12 svarer til sejre, og var endda mester i 2018, og planlægger nu at erstatte den officielle investering i denne kategori ved at satse på Dakar.

Læs mere