GR Yaris er ikke nok. Det ser ud til, at der kommer en ny firehjulstrukket hot hatch fra Toyota og Subaru.

Anonim

Men mon ikke Toyota allerede har en firehjulstrukket hot hatch i GR Yaris? Ja, men det ser ud til at det kommer en ny, større og kraftigere firehjulstrukket hot hatch , ikke kun for Toyota, men for Subaru.

Og nøglen her er virkelig Subaru. Der er flere rygter, der indikerer en mulig tilbagevenden af det japanske mærke til WRC i 2022, efter dets tilbagetrækning i 2008. Det mangler dog en maskine at konkurrere med.

Nogle rygter sagde, at Subarus nye maskine kunne være baseret på en Toyota-model, nemlig GR Yaris, men nyere rygter tyder på, at en maskine med specifik hardware er under udvikling.

subaru impreza wrc
Andre gange... Vil vi se dem igen?

Ifølge den japanske publikation Best Car vil den nye model også have formatet som en hatchback, men med dimensioner svarende til den nuværende Impreza Sport, hatchback og femdørs variant af modellen. Med andre ord et niveau over det, hvor GR Yaris befinder sig.

Trods fælles udvikling vil den nye firehjulsdrevne hot hatch teknisk set være meget mere Subaru end Toyota. Drivkraften vil være en firecylindret bokser og vil gøre brug af mærkets symmetriske AWD-system - hvilket indikerer, at det også vil være baseret på en Subaru-platform - snarere end AWD-systemet udviklet specifikt til GR Yaris, som ældre rygter påpegede .

Abonner på vores nyhedsbrev

Hvornår ser vi ham? Også ifølge Best Car, mod slutningen af 2022. Og hvis målet er at vende tilbage til WRC, kan denne maskine så hybridiseres til at klare de nye regler? Vi bliver nødt til at vente.

Hvorfor (også) en Toyota?

Uanset om Subarus forslag skal tage en lignende holdning til tidligere tiders legendariske Impreza WRX STi, eller endda træde i stedet for den nuværende WRX STi, er vi mere fascineret af fremtiden for denne firehjulsdrevne hot hatch som en Toyota.

Hvis dette nye forslag bekræftes, hvad kan det så betyde for GR Yaris' fremtid? Og hvad kan det betyde for fremtiden for GR Corolla (med mekanik identisk med GR Yaris)? Husk, at GR Corolla ville være måden at formilde nordamerikanske kunder, som ikke kan købe GR Yaris der. Ja, vi har flere spørgsmål end svar og vil blive besvaret til sin tid.

Ud over disse mere sportslige forslag, såsom BRZ- og GT86-coupéerne, som vil have en anden generation - BRZ er allerede blevet afsløret - og denne nye og sandsynlige firehjulstrækker hot hatch, udvikler Toyota og Subaru også flere modeller 100 % elektrisk baseret på Toyotas nye e-TNGA platform.

Læs mere