Renault 21 Turbo. I 1988 var det den HURSTELIGSTE bil I VERDEN på is

Anonim

Som du ved, elsker vi at gå tilbage i tiden. Bare besøg vores lokale dedikeret til klassikere, og du vil indse, at hverdagen for Razão Automóvel ikke kun er up-to-date og tester de nyeste modeller.

I dag besluttede vi at gå tilbage til 1988 for at huske en... rekordholder. DET Renault 21 Turbo.

Det var i 1988, da Renault besluttede, at dens populære Renault 21 - det franske mærkes velkendte topklasse - ville optræde i verdens hurtigste bilbog.

Renault 21 Turbo. I 1988 var det den HURSTELIGSTE bil I VERDEN på is 2726_1

Baseret på Renault 21 Turbo Quadra, som på det tidspunkt allerede havde en motor 2.0 Turbo 175 hk og firehjulstræk, forberedte en enhed til at slå verdens ishastighedsrekord for produktionsbiler.

I modsætning til hvad man kunne forvente, var modifikationerne udført på den originale Renault 21 Turbo ikke så omfattende. Bakspejlene blev fjernet, bunden af bilen blev dækket til for at reducere aerodynamisk friktion, og hjulene, der blev brugt på den rekordstore model, var de samme som på seriemodellen.

renault 21 turbo
Hvis det ikke var for klistermærkerne, lignede det en meget normal Renault 21 Turbo... uden spejle, selvfølgelig.

På det mekaniske niveau var modifikationerne også minimale. Den originale Turbo erstattede en Garrett T03, topstykket blev rettet op for at øge kompressionsforholdet, knastakslerne blev ændret, og endelig blev den elektroniske styring finjusteret til at opfylde disse nye mekaniske specifikationer såvel som de negative temperaturer.

Fra den annoncerede tophastighed på 227 km/t på tørre veje er Renault 21 Turbo steget til over 250 km/t på… is!

Til sidst bremsen. Blot for en sikkerheds skyld besluttede Renault at udstyre Renault 21 Turbo med et faldskærmssystem, der ligner det, vi finder hos dragstere.

Abonner på vores nyhedsbrev

Renault 21 Turbo
Dette bremsesystem bør kun bruges i nødstilfælde, for de 8 km lige til deceleration var mere end nok.

Efter to lange dages test – inklusive en elg krydset på vejen (allerede sænker farten) og en forskrækkelse med en fisker, der vender hjem på en snescooter – endelig, den 4. februar 1988, fik piloten Jean-Pierre Malcher, nåede 250.610 km/t over isen ved søen Hornavan, Sverige.

Dermed opfyldte Renault sit mål: at hævde for Renault 21 verdensrekorden i hastighed på is for en produktionsbil. Vi måtte vente 23 år på, at denne rekord faldt.

renault 21 turbo
Renault-teamet involveret i dette projekt ledet af Jean-Pierre Vallaude.

I 2011 inviterede Bentley en af verdens største nulevende legender fra World Rally Championship, Juha Kankkunen, til at sætte Renault 21 Turbo-rekorden bag rattet i en Bentley Continental GT Supersports.

Den model, der var ansvarlig for missionen, var denne:

Renault 21 Turbo. I 1988 var det den HURSTELIGSTE bil I VERDEN på is 2726_5

Ikke overraskende slog den britiske luksusbil den populære franske sedan ved at registrere 330,695 km/t i tophastighed. Trods alt havde Bentley-modellen flere ændringer end dem, Renault anbefalede på det tidspunkt. Bemærkelsesværdigt, ikke?

Hvis nostalgien med denne tekst tog fat i dit hjerte, her er midlet:

Jeg vil have flere historier!

Hundredvis af artikler fra Reason Automóvel til at blive underholdt ved at læse og dele i Whatsapp-grupper med dine venner. Ja, det kan ikke bare være YouTube...

Læs mere