Hyundai Ioniq Hybrid: Root Hybrid

Anonim

Hyundai Ioniq Hybrid er Hyundais nye forpligtelse til hybridbilklassen, designet og udtænkt fra bunden til at modtage denne køreteknologi. Den kombinerer en 105 hk 1,6 GDi termisk booster med en 32 kW permanent magnet synkronmotor.

En ny tilføjelse til klassen er kombinationen af en sekstrins dobbeltkoblingsgearkasse, som gør gashåndtaget mere responsivt. Føreren har også to køretilstande til sin rådighed: Eco og Sport.

Den kombinerede effekt er på 104 kW, svarende til 141 hk, med et maksimalt drejningsmoment på 265 Nm, hvilket gør det muligt for Ioniq at accelerere fra 0 til 100 km/t på 10,8 sekunder og nå 185 km/t. Vigtigst af alt er det annoncerede forbrug blot 3,9 l/100 km og det kombinerede CO2-udslip på 92 g/km.

Systemet understøttes af et lithium-ion-batteri, med en kapacitet på 1,56 kWh, placeret under bagsæderne for at favorisere en jævn vægtfordeling pr. aksel uden at skade det indvendige rum.

CA 2017 Hyundai Ioniq HEV (7)

Med dimensioner på 4,4 m i længden og en akselafstand på 2700 mm er beboelighed en af styrkerne ved Hyundai Ioniq Hybrid sammen med bagagekapaciteten, som er på 550 liter.

Det koreanske mærkes kreative kræfter fokuserede meget af deres arbejde på et attraktivt og flydende design, for at favorisere den aerodynamiske profil, efter at have opnået en luftmodstandskoefficient på 0,24.

Hyundai Ioniq Hybrid er bygget på en Hyundai Group-platform eksklusiv til hybridbiler, der bruger højstyrkestål i strukturen, klæbemiddel i stedet for svejsning i visse områder af koks og aluminium til motorhjelmen, bagklappen og chassiskomponenterne for at reducere vægt uden at ofre stivhed. På vægten vejer Hyundai Ioniq Hybrid 1.477 kg.

Inden for teknologien byder Hyundai Ioniq Hybrid på den seneste udvikling inden for kørestøtte, såsom LKAS vognbanevedligeholdelse, SCC intelligent fartpilot, AEB autonom nødbremse og TPMS dæktryksovervågningssystem.

Siden 2015 har Razão Automóvel været en del af dommerpanelet til prisen for Essilor Car of the Year/Crystal Wheel Trophy.

Den version, som Hyundai sender til konkurrencen i Essilor Car of the Year / Crystal Steering Wheel Trophy, Hyundai Ioniq Hybrid Tech, byder også på et 7” farveinstrumentpanel, to-zonet automatisk klimaanlæg, nøglefri adgang og tænding, xenon-forlygter, 8” touchscreen-navigation, Infinity-lydsystem med 8 højttalere + subwoofer, multimediesystem med Apple Car Play og Android Auto-teknologi samt trådløs opladning til smartphones.

Hyundai Ioniq Hybrid Tech får sin debut på det nationale marked med en pris på €33 000, med en generel garanti på 5 år uden begrænsning på kilometer og 8 år/200 tusinde km for batteriet.

Udover Essilor Car of the Year/Crystal Wheel Trophy, stiller Hyundai Ioniq Hybrid Tech også op i Årets Økologiske Klasse, hvor den skal møde Mitsubishi Outlander PHEV og Volkswagen Passat Variant GTE.

Hyundai Ioniq Hybrid: Root Hybrid 3003_2
Tekniske specifikationer for Hyundai Ioniq Hybrid

Motor: Fire cylindre, 1580 cm3

Strøm: 105 hk/5700 o/min

Elektrisk motor: Permanent Magnet Synkron

Strøm: 32 kW (43,5 hk)

Fælles kraft: 141 hk

Acceleration 0-100 km/t: 10,8 sek

Maksimal hastighed: 185 km/t

Gennemsnitligt forbrug: 3,9 l/100 km

CO2-udledning: 92 g/km

Pris: 33.000 euro

Tekst: Essilor Car of the Year/Crystal Wheel Trophy

Læs mere