Intet er hurtigere end Rimac Nevera på en kvart mile

Anonim

Med 1914 hk og 2360 Nm drejningsmoment er den Rimac Nevera det kunne kun være... ballistisk. Den kroatiske elektriske hypersport havde tidligere vist, hvor absurd hurtig den var, da den blev placeret i et dragrace (starttest) mod Ferrari SF90 Stradale.

Ingen kan beskylde SF90 Stradale for at være langsom, men dens 1000 hk kunne intet gøre mod sin rival med næsten dobbelt så meget kraft. Carwows Mat Watson opnåede utrolige 8,62 sek. på Nevera i den klassiske kvartmile (402 m), et sekund mindre end den italienske superbil.

Det er forskellen mellem at være hurtig, meget hurtig og absurd hurtig.

Nu tog DragTimes-kanalen en Rimac Nevera til et specifikt spor for denne type konkurrence og formåede at forbedre denne gang og nåede verdensrekord i kvartmilen for en produktionsbil.

Med en utrolig tid på 8,58 sek og en hastighed på 269,5 km/t af DragTimes' Brooks Weisblat gjorde Rimac Nevera til verdens hurtigste produktionsbil på kvartmilen. Og med detaljerne i den elektriske hypersport, der er udstyret med landevejsdæk, er en Michelin Pilot 4S - imponerende.

Vi satte videoen på det punkt, hvor rekordforsøget begynder, men det var ikke det eneste. I det allerførste forsøg lavede Nevera knusende 8.74s og faldt til 8.61s ved næste forsøg (se videoen i begyndelsen for at se dem og lære mere om Rimac Nevera).

For at få en idé om, hvor hurtig den er, har Tesla Model S Plaid med 1020 hk (næsten halvdelen) kørt 9,2 sek. (og 245 km/t) i samme øvelse på spor, der også er specifikke til formålet.

Brooks Weisblat med Rimac Nevera
Brooks Weisblat fra DragTimes med Rimac Nevera.

skør acceleration

Som om det ikke var nok, gav måleudstyret, der blev brugt inde i bilen, os endnu flere tal om dens acceleration, hvilket ved første øjekast virker utroligt.

Den bedste tid registreret fra 0 til 100 km/t var 2,21 s (ingen udrulning), og de 200 km/t blev nået på fantastiske 5,19 s! Men det stopper ikke her...

Rimac Nevera

For at få en klarere idé om Rimac Neveras accelerationskapacitet, uanset dens hastighed, kunne følgende værdier ikke være mere eksplicitte: 2,95 s at gå fra 100 km/t til 200 km/t og 200 km / t ved 250 km/t, bare en surrealistisk 2,36s er nok. Det er "åbne øjne"...

Rimac Nevera sætter barren meget, meget højt, for alle de andre elektriske hypersports, der kommer. Vil vi se flere bygherrer, der ønsker at tilrane sig kronen på den hurtigste elektriske hypersport nogensinde? Vi kender mindst én, der helt sikkert vil have sin mulighed for at gøre det: Tesla Roadster - som siden er blevet skubbet til 2022.

Læs mere