Opel Corsa B 1.0, 3 cylindre og 54 hk. Opnår den sin maksimale hastighed?

Anonim

Afsløret i 1995 - for 25 år siden - på MAXX-prototypen, den første den 1,0 l trecylindrede motor fra Opel ankom først til den beskedne Opel Corsa B i 1997.

Med en kapacitet på 973 cm3 og 12 ventiler (fire ventiler pr. cylinder) leverede denne thruster i den lille prototype 50 hk og 90 Nm drejningsmoment, værdier langt væk fra dem, vi ser i dag i de tre-cylindrede tusinde.

Da han ankom til Opel Corsa B, effekten var allerede steget til 54 hk ved 5600 o/min drejningsmomentet var dog faldet til 82Nm ved 2800 rpm - alt sammen uden at en "mirakuløs" turbo hjalp.

Opel 1,0 l Ecotec tre cylindre
Her er Opels første trecylindrede. Uden turbo bød denne motor på 54 hk.

Med tal af denne størrelsesorden kan ideen om at tage en Opel Corsa B udstyret med denne lille motor til en autobahn for at forsøge at nå sin maksimale hastighed virke langt ude. Interessant nok er det præcis, hvad nogen besluttede at gøre.

en svær opgave

Som du kan se i videoen, afslører de små tre cylindre, der udstyrer denne Corsa B, hurtigt dens præference for mere moderate rytmer.

Abonner på vores nyhedsbrev

Alligevel, op til 120 km/t, afslørede den lille Opel Corsa B endda noget "genetik" og nåede den lovlige maksimale hastighed i Portugal uden større vanskeligheder.

Opel Maxx

Opel Maxx havde "æren" af at debutere den 1,0 l trecylindrede.

Problemet var derefter... Forsøget på at nå 160 km/t (på speedometeret), en værdi, der mærkeligt nok er 10 km/t højere end de 150 km/t i den annoncerede tophastighed, tog noget og mere tid.

På trods af vanskelighederne efterlod den første tre-cylindrede motor fra Opel ingens ære, og nåede den episke hastighed, som du kan bekræfte i videoen.

Læs mere