Alpina B5 Bi-Turbo Touring. Den hurtigste varebil i verden

Anonim

Der har tidligere været en BMW M5 Touring - den sidste var M5 E61, med den "fabulistiske" naturligt aspirerede V10, der er en superbil værdig - men i dag har BMW intet lignende i sit katalog. Alternativt tilbyder BMW M… SUV, eller det er bedre at kigge efter alternativer i konkurrencen.

Heldigvis, for dem, der virkelig vil have noget med ildkraften fra en BMW M-formet varevogn, er der et alternativ: en Alpina B5 Bi-Turbo Touring.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring har ligesom M5 en kraftig under motorhjelmen. V8 med 4,4 l twin turbo — en gren af N63 og ikke S63, der bruges i M5. fra ham lykkedes det at udvinde 608 hk, tilgængelig mellem 5750 rpm og 6250 rpm, meget konkurrencedygtige værdier sammenlignet med M5.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring

Det binære er simpelthen uhyrligt: 800 Nm tilgængelig mellem 3000 rpm og 5000 rpm. For effektivt at sætte alle disse tal på jorden bruger B5 Bi-Turbo Touring en otte-trins automatgearkasse og firehjulstræk.

Abonner på vores nyhedsbrev

På trods af en generøs vægt på 2120 kg, med et så bankende hjerte, er den i stand til at nå 100 km/t på kun 3,7 sek. den maksimale hastighed er 322 km/t — M5 "får det" med 305 km/t, hvis vi vælger M Driver's Package, og B5 Bi-Turbo sedan når 330 km/t.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring

den hurtigste i verden

Denne værdi på 322 km/t (200 mph) gør Alpina B5 Bi-Turbo til den hurtigste produktionsvogn på planeten. - af produktionen? Ja, på trods af at det er et præparat baseret på BMW 5-serie Touring, som vi allerede kender, er Alpina officielt en bilproducent. Dens modeller har deres eget serienummer, helt anderledes end dem, der bruges af BMW, hvilket teknisk gør B5 Bi-Turbo til en produktionsmodel.

Alpina B5 Bi-Turbo Touring

Alpina gik ikke glip af muligheden for at "prale" med sin varebils ydeevne i en kort video, hvor den provokerer to "rene og seje" sportsvogne, Porsche 911 GT3 RS (312 km/t) og Mercedes-AMG GT R (318 km/t), passerer jævnt gennem dem.

Det er den tid, vi lever i... Familievogne, der "viser, hvordan det gøres" til et par rigtige sportsvogne ?

Læs mere