Ved rattet af den nye Mercedes-Benz CLA 220d Shooting Brake (C118)

Anonim

Den nye generation af Mercedes-Benz A-Klasse (W177) repræsenterer en enorm udvikling fra den forrige generation. Ikke overraskende er det et udsagn, som vi også kan udvide til det nye Mercedes-Benz CLA Shooting Brake — C118 generation — som den desuden deler alle komponenter med.

Kvaliteten af materialerne er forbedret - vi råder endda over et rat, der ligner det, der findes i Mercedes-Benz S-Klasse - værelsespriserne er også blevet bedre, og motorerne er mere effektive.

alt for stil

Men det største højdepunkt ved denne Mercedes-Benz CLA Shooting Brake er stilen. På trods af at de deler alle mekaniske komponenter (motorer, platform, affjedring osv.) med klasse A, deler CLA Shooting Brake, ligesom CLA Coupé, ikke et eneste panel med den mindre model af det tyske mærke.

Mercedes-Benz CLA 220d Shooting Brake

Uanset hvor den går, fangede denne Mercedes-Benz CLA 220d Shooting Brake øjet.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake satser alt på stil. Hovedsageligt i den bageste sektion, hvor på trods af varevognsformatet (taglinje mere vandret end på CLA Coupé), den buede linje af det glaserede område som ... coupé giver det det ... skydebremse-look. Hvis du ikke ved, hvad en shooting brake er, så klik her.

Abonner på vores nyhedsbrev

Men har satsningen på stil givet en for høj regning på funktionalitet og plads ombord?

Mercedes-Benz CLA 220 d Shooting Brake
De bedste sæder ombord på denne Mercedes-Benz CLA 220 d Shooting Brake.

Kompetent familiemedlem?

Sammenlignet med den forrige generation er den nye Mercedes-Benz CLA Shooting Brake mere rummelig - især bagtil. Vækst, der dog ikke var nok til at tale om et rummeligt interiør. Det er for det meste et tilstrækkeligt interiør, hvad angår beboelighed — Kia Proceed klarer sig meget bedre i denne henseende.

Ved rattet af den nye Mercedes-Benz CLA 220d Shooting Brake (C118) 3665_3
Bagsæderne kan rumme tre personer, eller hvis du foretrækker det, to en halv person...

Hvad angår bagagekapaciteten, så har vi pæne 505 l bagagerum (10 l mere end i forrige generation), og en bredere åbning. Set i perspektiv, har Mercedes-Benz CLA Shooting Brake 45 liter mere end Mercedes-Benz C-klasse. Tilbage til Kia Fortsæt, vi har en overlegen 594 liters bagagerumskapacitet.

Men direkte svar på spørgsmålet i undertitlen: ja, Mercedes-Benz CLA Shooting Brake er en kompetent nok bekendt.

Ved rattet af den nye Mercedes-Benz CLA 220d Shooting Brake (C118) 3665_4
505 liters bagagerum. Lidt mere end den forrige generation, men adgangen er væsentligt forbedret.

på vejen

Denne Mercedes-Benz CLA 220d Shooting Brake, som du kan se på billederne, var mit firma i flere dage. Med denne nye 190 hk dieselmotor med 400 Nm maksimalt drejningsmoment - som jeg har rost før - er vi i godt selskab.

Ved rattet af den nye Mercedes-Benz CLA 220d Shooting Brake (C118) 3665_5
Hvad mig angår, den mest velegnede og behagelige motor i CLA-serien.

8G-DCT 8-trins dobbeltkoblingsgearkassen udfylder sin rolle meget godt på vejen og tillader forbrug under 6 l/100 km ved meget moderate hastigheder og under 7 l/100 km, når bekymringen med økonomien ikke præger vores prioriteringer.

Hun er altid hurtig og meget smart til at vælge det ideelle forhold. I byer - især i parkeringsmanøvrer - kan koblingsadfærden være mindre brat.

Ved rattet af den nye Mercedes-Benz CLA 220d Shooting Brake (C118) 3665_6
Den omhu, der er lagt i materialerne, er væsentligt forbedret i forhold til den forrige generation, og med hensyn til design er der ingen sammenligning. Men vi har stadig blandede følelser omkring nogle overflader.

Affjedringen udfylder sin rolle godt med hensyn til dynamik, men på de mest forringede overflader føler vi, at denne Mercedes-Benz CLA 220d Shooting Brake nogle gange er tørre i formen og fordøjer asfaltens ufuldkommenheder. Kender du udtrykket "sol på tærskepladsen og regn på nabalen"? Derefter. Vi kan ikke have begge dele.

Læs mere