GR Aygo X i horisonten? Toyota "lukker ikke døren" til en sporty Aygo X

Anonim

I Q&A-sessionen ved præsentationen af den nye Toyota Aygo X , da de uundgåelige spørgsmål opstod om den lille crossovers fremtidige fald, "dræbte" Toyota Motor Europes vicepræsident Andrea Carlucci dem ikke med det sædvanlige "vi kommenterer ikke på fremtidige produkter"-svar.

Tværtimod endte Carlucci med at hæve forventningerne om flere varianter, nemlig en fremtidig GR Aygo X: "Uanset vores planer kunne denne bil fortjene et kig på dens chassis og karrosseri-stivhed - potentialet til at lave en mere sporty version."

Men han tilføjede: "Lad det være klart: det er ikke i vores planer, men de vil finde ud af det for dig (Aygo X's dynamiske færdigheder) og måske kommentere for at hjælpe os med at forstå, hvilket potentiale du (medierne) ser i denne mulighed. "

Toyota Aygo. x

Carlucci sluttede med at sige om muligheden for en GR Aygo X: "Sig aldrig aldrig".

Hvad betyder alt dette?

Det er mærkeligt, at de ansvarlige for mærket og udviklingen af den nye Toyota Aygo X til stede, var mere kraftfulde i at «lukke døren» for en hybridvariant af Aygo X end til en sportsvariant, selv under hensyntagen til den aktuelle kontekst om emissioner og elektrificering.

Potentialet for en GR Aygo X er stort, i høj grad på grund af dens fundamenter, som er de samme som Yaris. GA-B-platformen gav det japanske brugskøretøj et mere solidt fundament, der muliggjorde et meget mere dygtigt chassis, hvilket afspejles i håndteringen og håndteringen, som er blevet meget rost i denne fjerde generation.

Desuden gav det mulighed for skabelsen af GR Yaris homologationsspecial, et hot hatch "monster", som hurtigt blev en reference og en af årets mest eftertragtede biler.

Yaris GR vs. GR-38

Der er masser af plads under GR Yaris til en enklere og mere overkommelig lommeraket. Det ville ikke være svært at forestille sig en fremtidig GR Aygo X, med tohjulstræk og en mere "beskeden" variant af den trecylindrede turboladede GR Yaris.

Det ville helt sikkert have godkendelsen af Akio Toyoda, Toyota-præsident og ægte benzinhoved, som siden føringen af den japanske gigant har givet os, udover GR Yaris, også GR 86 (og dens forgænger GT 86) og GR Supra,

Aygo X hybrid? meget næppe

Ud over en mulig GR Aygo X var det andet oftest hørte spørgsmål, som vi også stillede, hvorfor Aygo X ikke er en hybrid, og om der er planer om, at der skal være en.

Hvis der er et mærke, som vi forbinder med hybridteknologi, er det Toyota, som introducerede det i 1997, med den første Prius, men Aygo X forbliver ren forbrænding, som ikke engang understøttes af et mildt hybridsystem, som det i stigende grad er tilfældet. brugt af standard.

Begrundelsen er enkel. Aygo X er placeret i det laveste segment af markedet, hvor køretøjsprisen er en af de afgørende faktorer for købsbeslutninger. En hybridversion ville automatisk være meget dyrere og sandsynligvis prissat ubehageligt tæt på den større Yaris Hybrid.

Toyota Aygo X

Men hvis en Aygo X Hybrid ikke vil være tilgængelig nu, kunne den så være tilgængelig i fremtiden?

Lidt overraskende vil det være meget svært at ske, ikke kun af den førnævnte omkostningsgrund, men også på grund af vanskelighederne med at passe Yaris Hybrids filmkæde ind i den mindre Aygo X, selvom de begge deler GA-B.

Det faktum, at den forreste spændvidde (afstanden målt mellem bilens front og forakslen) på Aygo X er 72 mm kortere end Yaris'ens — det vil sige, den har et kortere motorrum — kan være i bunden af denne grund.

Men taget de kommende udfordringer i betragtning, nemlig Euro 7, som vil dukke op i løbet af «levetiden» for Aygo X, kan Toyota blive nødt til at lede efter kørealternativer for at beholde sin mindste model på markedet.

Læs mere