Magneto. Den 100 % elektriske Wrangler er klar til den største Jeep-begivenhed

Anonim

Jeep har netop introduceret verden til Wrangler Magneto, en helelektrisk prototype af dens ikoniske model, der har det særlige ved at opretholde en 6-trins manuel gearkasse og et firehjulstræk.

Wrangler Magneto-annoncen er en del af Jeep Easter Safari 2021-fejringen i Moab-ørkenen, Utah, USA. Det er her, ved det største Jeep-event på det nordamerikanske marked, at der hvert år præsenteres adskillige prototyper, med det formål at vise Jeeps og Mopars næsten uendelige tilpasningsmuligheder. I år er Magneto den største attraktion.

Hovedtræk ved Magneto er, at det er en prototype, der udelukkende drives af elektroner. Og på trods af "4xe"-logoet på bagsiden, er det ikke en modificeret Jeep Wrangler 4xe PHEV-enhed.

Jeep Wrangler Magneto
Jeep Wrangler Magneto

Dette er på den anden side en prototype, der stammer direkte fra en benzindrevet Wrangler Rubicon, selvom forbrændingsmotoren er blevet udfaset og erstattet med en elektrisk (frontmonteret) thruster, der yder, hvad der svarer til 289 hk og 370 Nm af maksimalt drejningsmoment. Ifølge Jeep, og takket være disse tal, er Wrangler Magneto i stand til at accelerere fra 0 til 96 km/t på 6,8 sekunder.

I modsætning til hvad vi er vant til at se i en elektrisk, bevarer denne Wrangler Magneto det sædvanlige transmissionssystem, så kraften fortsætter med at blive fordelt mellem de to aksler gennem den samme sekstrins manuelle gearkasse, som vi finder i en "konventionel" Wrangler .

Dette er en usædvanlig løsning for en elektrisk, meget tungere og endnu dyrere at producere. Men Jeep hævder, at dette system tillader føreren at have absolut kontrol over køretøjets trækkraft.

Magneto. Den 100 % elektriske Wrangler er klar til den største Jeep-begivenhed 4663_2

Frontgrillen bevarer det traditionelle udseende, men har ekstra LED-belysning.

Den amerikanske producent afslørede ikke autonomien for denne Wrangler Magneto, men det er kendt, at det elektriske system er drevet af fire batterier, der garanterer en samlet kapacitet på 70 kWh. Med hensyn til sættets samlede vægt, så udgør den godt 2600 kg.

Magneto, der er 100% elektrisk, er den mest slående, men der var fire prototyper, som Jeep forberedte til denne begivenhed, som inkluderer en restomod-version kaldet Jeepster Beach. Men der går vi.

Jeep Wrangler Orange Peelz
Jeep Wrangler Orange Peelz

Jeep Wrangler Orange Peelz

Wrangler Orange Peelz er bygget på Jeep Wrangler Rubicon og har et nyt hævet affjedringssystem med 35” terrændæk, en ny forkofanger og et nyt aftageligt tag – i ét stykke – i sort, som står i perfekt kontrast til det orange karrosseri.

Magneto. Den 100 % elektriske Wrangler er klar til den største Jeep-begivenhed 4663_4

Modificeret affjedring er et af de største højdepunkter.

Drivkraften i denne prototype er en 3,6-liters 6-cylindret benzinmotor, der yder 289 hk effekt og 352 Nm maksimalt drejningsmoment.

Jeep Gladiator Red Bare
Jeep Gladiator Red Bare

Jeep Gladiator Red Bare

Dette er den eneste af de fire prototyper, der ikke har Jeep Wrangler som udgangspunkt. Baseret på Gladiator, den nye pick-up truck af det nordamerikanske mærke, har denne prototype et stærkt modificeret karrosseri, især i den bageste sektion, hvor den viser en platform, der kan åbnes og lukkes for at "skjule" transportkassen .

Affjedringsordningen er også blevet væsentligt ændret og lover sammen med de store terrændæk yderligere at forbedre denne models offroad-egenskaber.

Magneto. Den 100 % elektriske Wrangler er klar til den største Jeep-begivenhed 4663_6

Jeep Gladiator var udgangspunktet.

Dette sæt driver en 3,0 liters dieselmotor V6, der yder 264 hk og 599 Nm maksimalt drejningsmoment.

Jeepster Beach
Jeepster Beach

Jeepster Beach

Vi forlod til sidst den mest ejendommelige af de fire prototyper, der blev præsenteret fra dette års udgave af Jeep Easter Safari. Navnet Jeepster Beach, dette er en restomod af C101 lanceret i 1968, dog med et meget moderne teknisk skema, startende med den firecylindrede mekanik og 2,0 liter, der yder 344 hk og 500 Nm maksimalt drejningsmoment.

Blandingen af retro og moderne er tydelig i eksteriøret og interiøret, hvor de røde lister på sæderne, midterkonsollen og dørpanelerne fanger det meste af opmærksomheden.

Magneto. Den 100 % elektriske Wrangler er klar til den største Jeep-begivenhed 4663_8

Klassisk look blev bibeholdt og kombineret med moderne elementer.

Husk, at dette er den første udgave af Jeep Easter Safari siden 2019, da 2020-udgaven blev aflyst på grund af Covid-19-pandemien, der påvirkede hele planeten. Jeep Easter Safari 2021 starter den 27. marts og slutter den 4. april.

Læs mere